انتقال هاست وردپرس
شرایط مختلفی وجود دارد که ممکن است اقدام به انتقال هاست وردپرس خود کنید؛ کیفیت پایین سرویسدهنده هاست، نیاز به سختافزار بهتر و با کیفیتتر روی سرور، پشتیبانی ضعیف و بسیاری دلایل دیگر که ممکن است شما را به این نتیجه برساند که تنها راه حل انتقال هاست وردپرس به یک سرویسدهنده جدید است.
آمادهسازی شرایط پیش از شروع انتقال هاست وردپرس
پیش از اینکه اقدام به انتقال هاست وردپرس کنید، لازم است که موارد زیر را مورد توجه داشته باشید:
- بک آپ از وبسایت: پیش از شروع هر کاری بایستی از وبسایت خود یک بک آپ کامل تهیه کنید؛ این بک آپ شامل همه فایلها و دیتابیس وردپرس میشود. زمانیکه مشکلی در رویه انتقال هاست وردپرس پیش آمد بایستی از این بک آپ کامل برای بازگردانی وضعیت به شرایط اولیه و پایدار استفاده کنید.
- انتخاب هاست جدید: بررسی دقیق و حساب شدهای انجام دهید که آیا هاست جدید مناسب با نیازهای شما هست و دیدگاه کاربران فعلی هاست مدنظر خود را با دقت بررسی و مطالعه کنید. مطمعن شوید که سرویس دهنده جدید تخصص لازم در زمینه وردپرس را داشته باشد تا در مواقع ضروری بتواند به کمک شما بیاید.
- بررسی سازگاری: پیش از شروع انتقال هاست وردپرس، مطمعن شوید که وردپرس فعلی شما سازگار با محیط جدید باشد. محدودیات هاست مانند نسخههای در دسترس PHP، پیکربندیهای مربوط به دیتابیس و فضای در دسترس را با دقت بررسی کنید.
روشهای انتقال هاست وردپرس
روشهای مختلفی برای انتقال هاست وردپرس وجود دارد و هر یک مزایا و معایب خود را نیز به همراه دارد. در ادامه به معرفی مهمترین روشهای انتقال هاست وردپرس خواهیم پرداخت.
انتقال دستی هاست وردپرس
انتقال هاست وردپرس به صورت دستی معمولا در چند مرحله مهم انجام میشود. در ادامه به صورت مرحله به مرحله این عملیات را توضیح خواهیم داد.
1. بک آپ و دانلود اطلاعات هاست وردپرس قدیمی
در گامل اول انتقال هاست به صورت دستی بایستی دادهها و اطلاعات روی وردپرس فعلی یا قدیمی خود را دانلود کنید. برای انجام اینکار بایستی وارد cPanel هاست خود شوید و سپس از مسیری که وردپرس را نصب کرده اید دو فایل و پوشه را بعد از فشردهسازی دانلود کنید.
در ابتدا فایل wp-config وردپرس را دانلود کنید. سپس پوشه wp-content را بعد از فشردهسازی بر روی دانلود نمایید.
در گام بعدی بایستی به cPanel خود رفته و با بک آپ گرفتن از دیتابیس وردپرس اقدام به دانلود فایل sql دیتابیس کنید.
2. نصب و راهاندازی وردپرس روی هاست جدید
گام دوم از انتقال هاست وردپرس به صورت دستی، نصب وردپرس بر روی هاست جدید است.
برای اینکار بایستی به پنل هاست جدید خود وارد شوید و بعد از ساخت دیتابیس جدید و بارگذاری وردپرس روی فضای هاست خود اقدام به نصب وردپرس جدید روی هاست به تازگی خریداری شده خود کنید.
3. آپلود دیتابیس به هاست جدید
در گام مهم بعدی بایستی دیتابیس دانلود شده از هاست قدیمی خود را به هاست جدید انتقال دید.
برای انجام اینکار بایستی از طریق پنل هاست جدید خود به برنامه phpMyAdmin بروید و در محیط این برنامه نام دیتابیس وبسایت جدید خود را انتخاب کنید.
به این دلیل که وردپرس به تازگی نصب شده است معمولا جداول دیتابیس وردپرس جدید خالی هستند.
بر روی جعبه Check All در زیر جداول دیتابیس کلیک کنید و از منوی کشویی گزینه Drop را انتخاب کنید تا با اینکار تمامی جداول دیتابیس جدید حذف شوند.
بعد از اینکه تمامی جداول دیتابیس جدید را حذف کردید، شرایط برای آپلود دیتابیس قدیمی محیا میشود. بنابراین از منوی بالای دیتابیس بر روی گزینه Import کلیک کنید. در صفحه جدید باز شده در بخش File to Import، فایل دیتابیس قدیمی خود را برای آپلود انتخاب کنید و در انتهای صفحه بر روی گزینه Import کلیک کنید.
بنا به اندازه دیتابیس وبسایت شما، عملیات آپلود ممکن است زمانبر باشد بنابراین منتظر بارگذاری کامل دیتابیس بمانید.
پس از بارگذاری دیتابیس، وارد جدول wp_options دیتابیس خود شوید و در صورت لزوم، نشانی وبسایت خود را برای optionهای siteurl و home تغییر دهید.
4. آپلود محتوا در هاست جدید
به محیط cPanel خود بروید و از طریق File Manager، به مسیر ریشه وردپرس به تازگی نصب شده بروید.
پوشه wp-content وردپرس جدید را به صورت کامل از روی فضای هاست خود حذف کنید و سپس پوشه wp-content دانلود شده از هاست قدیمی و اصلی خود را بر روی مسیر ریشه وردپرس بارگذاری کرده و از حالت فشرده نیز خارج کنید.
5. تنظیم فایل wp-config
به مسیر ریشه وردپرس جدید خود بروید و فایل wp-config را باز کنید و سپس فایل wp-config وبسایت قدیمی خود که دانلود کردهاید را نیز باز کنید.
مقدار $table_prefix وردپرس جدید خود را با توجه به مقداری که برای این متغیر در wp-config قدیمی خود مشاهده میکنید در صورت لزوم تغییر دهید.
در این مرحله تمامی مراحل انتقال هاست وردپرس به صورت دستی به پایان رسیده است و نیازی به انجام کار بیشتری نیست.
انتقال هاست وردپرس با کمک افزونه
چندین افزونه مهم و کاربری برای انتقال هاست وردپرس به صورت خودکار وجود دارد که انجام این عملیات را برای شما بسیار ساده خواهد کرد. با کمک این افزونهها نیاز به صرف زمان زیادی برای انجام عملیات انتقال نخواهد بود و انتقال وبسایت به صورت خیلی ساده و با چند کلیک صورت میگیرد.
1. افزونه UpdraftPlus
افزونه UpdraftPlus کاملا رایگان است و با بیش از 3 میلیون بار دانلود یکی از محبوبترین افزونههای وردپرس محسوب میشود. علاوه بر امکانات زیاد برای انتقال وردپرس، امکاناتی برای بکآپ گرفتن به صورت دستی یا خودکار و بازگردانی بکآپ قبلی در اختیار کاربران قرار میدهد.
2. افزونه Duplicator
یکی دیگر از محبوبترین افزونههای بکآپ و انتقال وردپرس افزونه Duplicator است. این افزونه بعد از چند کلیک یک فایل نصبی در اختیار شما قرار میدهد که تنها کاری که برای انتقال هاست وردپرس نیاز است انجام دهید انتقال فایل نصبی به فضای هاست جدید و اجرای آن است. عملیات انتقال و حتا نصب دیتابیس بر روی هاست جدید به سادگی در مسیر نصب اتفاق خواهد افتاد.
5 / 5. 1
دیدگاهتان را بنویسید