رفع کندی وردپرس و افزایش سرعت پیشخوان مدیریت و سایت

کندی وردپرس

یافتن علت کندی وردپرس همیشه چالش بزرگی بوده است. زمانیکه از وردپرس استفاده می‌کنید، از سرور وبسایت گرفته تا افزونه‌ها و پوسته‌ها همگی در کیفیت عملکرد و کندی وردپرس تاثیرگذار هستند. علاوه بر این ممکن است که محتوای بهینه‌سازی نشده مانند تصاویر، ویدیوها و سایر المان‌های در یک محتوا محتوا باعث کندی وردپرس شوند.

برخی توسعه‌دهنده‌ها به صورت کلی معتقدند که وردپرس کند است. هرچند ممکن است که پیشتر اینطور بوده باشد اما حالا دیگر اینطور نیست. بسیاری از برندهای بزرگ دنیا مانند پلسک، NGINX.com، سونی موزیک، نیویورک تایمز، والت دیزنی، تویوتا، مجله ووگ و … به وردپرس اعتماد کرده‌اند و از سیستم مدیریت محتوای وردپرس و امکانات آن برای وبسایت خود استفاده می‌کنند.

به هر روی، عواملی هستند که می‌توانند بر عملکرد وبسایت وردپرسی شما تاثیرگذار باشند و به اصطلاح باعث کندی وردپرس شما شوند. مانند:

  • کیفیت خدمات شرکت ارایه دهنده خدمات هاست
  • وضعیت بهینه‌سازی سمت سرور (نسخه PHP، کش سمت سرور، فشرده سازی و …)
  • پوسته بی‌کیفیت
  • افزونه‌های کند
  • محتوای بهینه نشده (بیشتر تصاویر)
  • ارسال درخواست های بیشمار HTTP
  • استفاده نکردن از CDN

جدای از بهینه‌سازی سمت سرور که توسط شرکت ارایه دهنده خدمات هاست بایستی انجام شود، بهینه‌سازی‌های زیاد دیگری نیز وجود دارند که بایستی از سمت شما انجام شوند.

۴ گام برای بررسی علت کندی وردپرس

گام ۱: انجام تست سرعت لود صفحه

سرعت لود سایت شما چقدر است؟ هر صفحه‌ای که سرعت لود بالاتر از ۲ ثانیه داشته باشد بایستی بهینه‌سازی شود. بهترین حالت سرعت لود زیر ۱ ثانیه است.

ابزارهای تست سرعت متفاوتی وجود دارد مانند GTmetrix، ابزار Pingdom و تست سرعت گوگل.

ابتدا اجازه دهید از ابزار تست سرعت gtmetrix استفاده کنیم. در صورتیکه در سایت gtmetrix وارد شوید میتوانید موقعیت سرور تست را نیز انتخاب کنید.

gtmetrix امکانات بسیار خوبی در اختیار شما قرار می‌دهد و همچنین یک خط زمانی تصویری را در نتیجه تست به شما ارایه می‌کند تا از وضعیت لود صفحه و کیفیت کندی وردپرس طی تست باخبر شوید.

تست سرعت گوگل

تب Summary مواردی که باعث کندی وردپرس و ضربه زدن به عملکرد سایت شما می‌شوند را به شما نمایش می دهد. در بین این موارد، مهمترین بخش زمان پاسخگویی سرور است. اگر شرایط این بخش بحرانی است بهتر است به فکر سرویس هاست بهتر یا مهاجرت به هاست دیگری باشید. اما پیش از تصمیم گیری در این خصوص بهتر است سایر موارد را نیز اصلاح و دوباره بررسی کنید.

خطایی که معمولا با آن در گزارش تست سرعت مواجه می‌شوید پیام Avoid an excessive DOM size است که به صورت متداول به دلیل استفاده از افزونه های صفحه‌ساز مانند المنتور است.

پیام Avoid enormous network payloads اشاره به عناصر سنگین در صفحه مانند تصاویر، اسکریپت‌ها و فایل‌های CSS دارد. در بخش Page Details میتوانید اندازه کل صفحه و تعداد درخواست‌های صفحه را نیز بررسی کنید.

عدم استفاده از CDN نیز یکی از علل دیگر برای کندی وردپرس شماست. حتما برای وردپرس خود از CDNهای باکیفیت استفاده کنید و در صورتیکه مخاطبین شما در ایران حضور دارند از خدمات شرکت‌های ایرانی در این زمینه استفاده کنید.

گام ۲: تست لود وبسایت

برای تست لود وبسایت میتوانید از ابزار k6 استفاده کنید که یک ابزار رایگان و متن باز است. تست k6 به صورت لوکال روی دستگاه شما صورت میگیرد و برای نصب نسخه رایگان آن لازم است که دستوراتی را در CMD دستگاه خود اجرا کنید.

تست لود k6

این ابزار با ایجاد کاربرهای مجازی برای وبسایت شما و ارسال درخواست به سمت وبسایت، وضعیت و نتیجه درخواست ارسالی را بررسی و به شما ارایه می‌کند. همچنین اطلاعات مغید دیگری را برای بررسی وضعیت لود وبسایت به شما ارایه می‌کند.

گام ۳: بررسی افزونه‌ها و پوسته‌های وردپرس

گام بزرگ بعدی، بررسی وضعیت افزونه‌ها و پوسته‌های روی وردپرس است. همیشه افزونه‌ها یا پوسته‌هایی روی وردپرس هستند که می‌بایست بهتر بهینه‌سازی شوند.

برای بررسی وضعیت افزونه‌ها و پوسته‌ها یک روش سریع و راحت وجود دارد؛ افزونه‌ها را یک به یک غیرفعال کنید و به پوسته پیش فرض وردپرس سوییچ کنید و سپس تست سرعت وبسایت خود را در هر مرحله غیرفعال‌سازی انجام دهید تا افزونه یا افزونه‌های مشکل ساز را بیابید.

در صورتیکه برای بهینه‌سازی وبسایت خود نیاز به کمک راکت وردپرس دارید میتوانید از طریق صفحه ثبت سفارش، سفارش خود را ثبت کنید.

۱۶ روش برای رفع کندی وردپرس

در ادامه ۱۶ روش برای رفع کندی وردپرس به شما معرفی خواهیم کرد.

۱. به‌روزرسانی وردپرس

یک مساله اساسی در خصوص وردپرس حفظ به‌روز بودن وردپرس یا به‌روزرسانی وردپرس است. هر آپدیت وردپرس حاوی اصلاحاتی برای رفع نقص‌های امنیتی، افزودن قابلیت‌های جدید و … است.

برای فعال کردن به‌روزرسانی خودکار در وبسایت خود می‌توانید فایل wp-config.php را ویرایش کنید یا به صورت دستی روی پیشخوان مدیریت وبسایت خود اینکار را انجام دهید.

همچنین بایستی تمامی افزونه‌ها و پوسته‌های نصب شده روی وردپرس را به‌روز نگه دارید. دقت کنید در صورتیکه افزونه یا پوسته‌ای بر روی وبسایت شما برای بیش از یک سال به روز نشده است، بایستی استفاده از آن را کنار بگذارید.

۲. بهینه سازی تصاویر وردپرس

به صورت معمول حجم قابل توجهی از هر صفحه را تصویر به خود اختصاص می‌دهد.

تصاویر بزرگ باعث کندی وردپرس می‌شوند و کاربر نیز با تجربه بدی وبسایت شما را ترک می‌کند. به همین دلیل، بهینه سازی تصاویر، به صورت دستی یا با کمک افزونه میتواند وضعیت لود صفحات را به صورت قابل توجهی بهبود بخشد.

معمولا زمانیکه قصد بهینه‌سازی تصاویر را دارید می‌توانید از روش‌های فشرده‌سازی lossless یا lossy استفاده کنید. همچنین فرمت مناسبی برای تصویر روی وبسایت انتخاب کنید. از تصاویر با فرمت PNG برای گرافیک‌های ایجاد شده توسط ماشین و از JPEG نیز برای عکس استفاده کنید. جدیدترین فرمت که اقبال زیادی نیز نسبت به آن شده است و معمولا در گزارش‌های تست سرعت گوگل پیشنهاد می‌شود، فرمت WebP است که تصاویر وردپرس را با حفظ کیفیت فشرده‌تر می‌کند.

کندی وردپرس

۳. استفاده از افزونه تنها در صورت لزوم

افزونه بخش جداناشدنی از چرخه زندگی وردپرس هستند. در حال حاضر بیش از ۵۰۰۰۰ افزونه تایید شده روی مخزن وردپرس قرار دارد علاوه بر این هزاران افزونه رایگان دیگر بر روی اینترنت یا گیت هاب برای استفاده روی وردپرس منتشر شده اند.

افزونه‌های بهینه نشده یا افزونه‌هایی که به شکل خوبی پیاده‌سازی نشده‌اند می‌توانند باعث کندی وردپرس و افت عملکرد وبسایت شما شوند.

میتوانید هر تعداد افزونه وردپرس را روی وردپرس خود نصب کنید اما همیشه بایستی این پرسش را از خود بپرسید که آیا واقعا به این افزونه نیاز دارید یا خیر. همچنین مطمئن شوید که سازنده محصول به صورت مداوم برای افزونه مورد نظر شما به‌روزرسانی ارایه می‌کند.

۴. استفاد از پوسته سریع

انتخاب پوسته مناسب برای وردپرس اهمیت بسیار زیادی دارد. پوسته ای که دارای ساختار نادرست باشد باعث کندی وبسایت شما می‌شود. قابلیت‌های یک پوسته، مانند لایه‌بندی، منوها، رنگ‌بندی، فونت و وضعیت تصاویر معمولا اولین نکاتی هستند که یک کاربر هنگام مواجهه با وبسایت شما به آنها توجه می‌کند.

اگر از پوسته ای استفاده کنید که به این نکات توجه کافی نداشته باشد، احتمالا دچار مشکل خواهید شد.

پیش از اینکه پوسته وردپرس را انتخاب کنید، لیستی از تمام ویژگی‌هایی که به دنبال آن هستید را تهیه کنید و پس از بررسی این ویژگی‌ها، به دنبال یک پوسته قدرتمند و به‌روز باشید.

همیشه هنگام انتخاب پوسته وردپرس به دیدگاه کاربران آن، امتیازدهی به محصول و … توجه ویژه داشته باشید.

پوسته را به صورت اورجینال و تنها از سازنده آن دریافت کنید و هیچ وقت از یک محصول نال بر روی وردپرس خود استفاده نکنید.

۵. پیکربندی افزونه کش برای بهینه‌سازی وبسایت

برخی از سرویس‌دهنده‌های خدمات هاست از کش سمت سرور نیز استفاده می‌کنند. میتوانید از افزونه‌های لایت‌اسپید یا راکت برای راه‌اندازی کش روی وردپرس خود استفاده کنید.

استفاده از افزونه کش مناسب و پیکربندی صحیح آن روی وردپرس به صورت قابل توجهی باعث افزایش سرعت وردپرس و رفع کندی وردپرس شما می‌شود. البته دقت کنید که استفاده از افزونه کش باعث ایجاد خطا روی وبسایت شما یا باعث ایجاد اختلال بین افزونه‌های فعال شما نشود.

۶. کاهش درخواست‌های بیرونی HTTP

امکان دارد افزونه‌ها و پوسته وردپرس درخواست‌هایی را به منابع بیرونی از وبسایت شما ارسال کنند. این درخواست‌ها معمولا برای لود فایل‌های استایل، فونت، اسکریپت و … که بیرون از وبسایت قرار دارند ایجاد می‌شوند.

افزونه‌هایی در زمینه شبکه‌های اجتماعی، آمار و تحلیل و … معمولا چنین درخواست‌هایی را روی وردپرس شما ایجاد می‌کنند.

در برخی مواقع و تحت شرایطی، استفاده از این قابلیت منطقی است اما استفاده زیاد از این قابلیت باعث کندی وردپرس می‌شود. با کاهش درخواست‌های HTTP و بهینه‌سازی شیوه لود آنها می‌توان سرعت وبسایت را افزایش دهید.

۷. کوچک کردن استایل و اسکریپت‌های وردپرس (Minify کردن)

کوچک‌سازی یا Minify کردن به رویه حذف المان‌های غیرضروری از کد گفته می‌شوند. در وردپرس منظور از کد، فایل‌های JS و CSS است. المان‌های غیرضروری نیز به بخش‌هایی از کد گفته می‌شود که وجود آنها ضرورتی ندارد و در صورت حذف آن، عملکرد اصلی کد حفظ می‌شود مانند توضیحات بین خطوط کد.

با کوچک‌سازی کد وبسایت، فایل‌های CSS و JS کوچک‌تری دارید. در این شرایط، نه تنها سرعت لود بالاتر می‌رود بلکه همچنین به شکل سریع‌تری روی مرورگر کاربر ترجمه می‌شود.

اغلب افزونه‌های کش ابزاری را برای Minify کردن فایل های CSS و JS در اختیار شما قرار می‌دهند. به صورت مشخص، افزونه Autoptimize چنین قابلیتی را در اختیار شما قرار می‌دهد.

۸. تنها اسکریپت‌های ضروری در هر صفحه لود شوند.

اغلب منابع مورد استفاده افزونه‌ها و پوسته های وردپرس روی تمام صفحات وردپرس شما لود می‌شوند در حالیکه در بیشتر موارد قابلیت مورد نظر این افزونه‌ها تنها در صفحات خاصی قابل اجرا است. برای مثال افزونه Contact 7 را در نظر بگیرید، این افزونه فرم تماس را در یک صفحه مشخص در اختیار شما قرار می‌دهد اما منابع مورد استفاده آن تقریبا در تمامی صفحات وبسایت شما لود می‌شود که به صورت واضحی چنین وضعیتی غیرضروری است و باعث کندی وردپرس می‌شود.

افزونه Asset Cleanup

افزونه Asset Cleanup دقیقا اینکار را برای شما انجام می‌دهد. این افزونه منابعی که در یک صفحه لود می‌شوند را بررسی می‌کند. سپس می‌توانید CSS و JS را که لزوما برای یک صفحه مشخص نیستند را انتخاب کنید.

افزونه Asset Cleanup در کنار افزونه‌های کش عملکرد بهتری دارد.

۹. افزایش سرعت پیشخوان مدیریت وردپرس

معمولا با بهینه‌سازی که روی وبسایت انجام می‌دهید، به صورت خودکار بهبود در سمت پیشخوان وردپرس شما نیز صورت می‌گیرد. اگر سرعت پیشخوان مدیریت وردپرس کند است، می‌توانید افزونه‌های روی وردپرس خود را یک به یک غیرفعال و وضعیت را در هر مرحله بررسی کنید.

افزونه‌هایی مانند بک‌آپ وردپرس که برای ایجاد پشتیبان زمان‌بندی می‌شود نیز می‌تواند باعث کندی وردپرس شود.

علاوه بر این بایستی در نظر داشته باشید که افزونه‌هایی مانند جت‌پک وردپرس به علت مسدود بودن نشانی‌هایی که آنها استفاده می‌کنند کاربردی ندارند و باعث کندی پیشخوان مدیریت وردپرس میشوند.

۱۰. موقعیت سرور و پیکربندی آن

موقعیت سرور وبسایت شما و پیکربندی که مدیر سرور برای آن در نظر می‌گیرد، تاثیر مهمی بر سرعت وبسایت شما دارد.

برای مثال در صورتیکه بازدیدکنندگان وبسایت شما در ایران هستند اما موقعیت سرور وبسایت شما در آلمان یا کشور دیگری است بنابراین بازدیدکنندگان وبسایت شما کندی بیشتری نسبت به سرور وبسایت با موقعیت ایران تجربه خواهند کرد.

اگر بازدیدکنندگان وبسایت شما در همه جای دنیا حضور دارند بنابراین بهتر است از CDN استفاده کنید تا بنا به موقعیت کاربر، نزدیک‌ترین سرور پاسخگوی درخواست او باشد.

۱۱. استفاده از شبکه ارایه محتوا یا CDN

یکی از آسان‌ترین روش‌ها برای افزایش سرعت وبسایت و رفع کندی وردپرس استفاده از یک CDN کاربردی و قابل اطمینان است.

کاری که CDN انجام می‌دهد، ارایه محتوا از نزدیک‌ترین سرور به کاربر می‌باشد. به عنوان مثال، شبکه‌ای از سرور را در سطح کشور ایران در نظر بگیرید. در این وضعیت با اینکه موقعیت سرور وبسایت شما در شهر تهران است اما به دلیل استفاده از CDN، درخواست کاربر از نزدیک‌ترین سرور به موقعیت او پاسخ داده می‌شود.

۱۲. حذف ریدایرکت‌های غیرضروری

در برخی مواقع به دلیل حذف نوشته یا صفحه لازم است که محتوای حذف شده به نشانی جدید ریدایرکت شود. اگر این ریدایرکت‌ها مدیریت نشود و بدون توجه به ریدایرکت‌های قبلی ریدایرکت نشانی جدید ثبت شود می‌تواند منجربه ایجاد زنجیره‌ای از ریدایرکت‌ها در وبسایت شما شود. در برخی مواقع این شرایط منجربه زمان لود بالا و حتی ایجاد خطا روی وبسایت شما شود.

۱۳. رفع خطای ترکیب محتوا یا Mixed content

استفاده از پروتکل https برای وبسایت به یک ضرورت بدل شده است؛ علاوه بر مسایل امنیتی همچنین تاثیر به سزایی در رتبه سئو وبسایت شما خواهد گذاشت. اما معمولا تغییر نشانی وردپرس و وبسایت و استفاده از https گاهی باعث بروز خطایی به نام ترکیب محتوا Mixed content می‌شود.

علت خطای ترکیب محتوا Mixed content، وجود ترکیبی از منابع مانند تصویر، CSS یا فایل js با نشانی‌های http و https است. این مساله علاوه بر ایجاد کندی وردپرس باعث ایجاد خطا و عدم لود صحیح صفحه نیز می‌شود.

برای رفع این مساله می‌بایست از افزونه really simple ssl استفاده کنید و قابلیت ترکیب محتوا را برای رفع خطای mixed content بر روی افزونه فعال کنید.

۱۴. بهینه‌سازی دیتابیس وردپرس

دیتابیس وردپرس، تمام اطلاعات حیاتی وردپرس را در خود نگهداری می‌کند. اما بدون بهینه‌سازی، در طول زمان دیتابیس می‌تواند باعث کندی وردپرس شود.

برای مثال، دیتابیس وردپرس می‌تواند هنوز اطلاعاتی را در خود داشته باشد که هنگام نصب اولیه وردپرس خود داشته‌اید؛ اطلاعاتی در خصوص بازبینی صفحه و نوشته‌هایی که دیگر وجود ندارند، دیدگاه های حذف شده و …

از این رو بهینه‌سازی دیتابیس وردپرس برای حفظ کیفیت وردپرس و سرعت وبسایت اهمیت بالایی دارد. برای رفع این مساله میتوانید از افزونه‌هایی مانند WP-Optimize یا WP-Sweep استفاده کنید.

۱۵. به روزرسانی نسخه PHP هاست

وردپرس از زبان برنامه نویسی PHP استفاده می‌کند؛ یک زبان برنامه‌نویسی سمت سرور. تمامی افزونه‌ها و پوسته‌های مورد استفاده روی وردپرس نیز از این زبان برنامه‌نویسی استفاده می‌کنند.

هرچه نسخه PHP مورد استفاده برای وبسایت جدیدتر باشد، وبسایت از سرعت بالاتری خواهد داشت. تغییر نسخه PHP وبسایت از طریق کنترل پنل هاست وبسایت شما صورت می‌گیرد.

البته بایستی در نظر داشته باشید که در حال حاضر بیشتر افزونه‌های وردپرس، پوسته‌ها و ابزارهای توسعه وردپرس از نسخه ۸.۱ پشتیبانی نمی‌کنند.

۱۶. استفاده از خدمات هاست باکیفیت

آخرین مورد و البته یکی از مهمترین موارد، استفاده از هاست با کیفیت است.

گاهی اوقات تمامی موارد را برای رفع کندی وردپرس خود رعایت می‌کنید اما همچنان سرعت پیشخوان یا وبسایت از کیفیت مطلوبی برخوردار نیست. در این شرایط حتی با غیرفعال کردن کلیه افزونه‌ها و استفاده از پوسته پیش‌فرض وردپرس، سرعت وبسایت چنگی به دل نمی‌زند؛ در این شرایط بایستی حتما به فکر تعویض هاست خود و استفاده از خدماتی با کیفیت‌تر از شرکتی دیگر باشید.

۳.۷ / ۵. ۳

دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *