بانس ریت Bounce Rate چیست؟
بانس ریت Bounce rate چیست و چگونه می توان آن را کاهش داد؟
مقدار بانس ریت درصد بازدیدکنندگان وبسایت است که بدون مشاهده صفحهای دیگر از وبسایت شما غیر از صفحه ابتدایی و ورودیشان، وبسایت شما را ترک گفته اند.
اگر شخصی از وبسایت شما اصطلاحا بانس یا پرش داشته باشد لزوما به این معنا نیست که هیچ بخشی از محتوای صفحه شما را نخوانده است یا محتوای صفحه شما درک نکرده باشد. در واقع این درک این مفهوم یکی از بزرگترین سوتفاهمها در خصوص بانس ریت Bounce rate است.
بانس ریت به تنهایی به این معناست که بازدیدکننده به یک صفحه از وبسایت شما نگریسته و به صفحه دیگری نرفته است.
اگر بازدیدکننده ای به وبسایت شما از طریق جستجوی گوگل بیاید و حداقل یک صفحه دیگر را هم ببیند پیش از اینکه بر روی دکمه برگشت مرورگر خود کلیک کند، جز آمار نرخ خروج یا Exit rate سنجیده می شود به جای اینکه جز آمار بانس ریت حساب شود.
بانس ریت و نرخ خروج
اگر خیلی با گوگل آنالیتیک آشنا نباشید احتمالا این پرسش برای شما پیش می آید که تفاوت بین نرخ خروج و بانس ریت چیست؟ اگر بانس ریت درصد افرادی باشند که بر روی دکمه back کلیک کردهاند و وبسایت شما را ترک کرده باشند، پس نرخ خروج یا Exit rate همان نیست؟
نه لزوما! در واقع، تفاوت بزرگی بین این دو مفهوم بانس ریت Bounce rate و نرخ خروج Exit rate وجود دارد. به این دلیل که هر شخصی که به صفحه به خصوصی مراجعه می کند لزوما از همان صفحه هم پرش ندارد، گوگل آنالیتیکس از نرخ خروج یا Exit rate استفاده می کند تا گزارشی به شما ارایه کند که چه شخصی از کل وبسایت شما از چه صفحه ای خارج شده است. اندکی گیج کننده به نظر می رسد. بیشتر توضیح می دهیم:
- اگر کاربر A از صفحه خانگی شما دیدن کند و فورا از وبسایت خارج شود، جز آمار بانس ریت آن صفحه محسوب می شود.
- اگر کاربر B صفحه دیگری را غیر از صفحه خانگی وبسایت شما را ببیند و سپس از وبسایت شما خارج شود، جزیی از نرخ خروج محسوب می شود.
در اصل، نرخ خروج تعداد افرادی را نشان می دهد که از صفحه ای به خصوص و پس از مرور دیگر صفحات بر روی وبسایت شما از آن خارج شدهاند. در برخی صفحات نیز تفاوت آمار بین بانس ریت و نرخ خروج می تواند بسیار بالا باشد.
ممکن است هنگام مقایسه آمار بانس ریت و نرخ خروج به شباهت زیاد این دو معیار توجه کنید. یا ممکن است که دریابید که بسیار متفاوت هستند.
Bounce rate بالا در یک صفحه چه معنایی می دهد؟
وقتی بانس ریت صفحه ای بالاست دقیقا معنایش چیست؟ وقتی صفحه یا صفحاتی بانس ریت بالا دارند، خیلی ساده بدین معناست که بازدیدکنندگان بدون بازدید از صفحات دیگر از وبسایت شما خارج شده اند.
بهرحال این سطح از توضیح نیز نمی تواند حق مطلب را در خصوص بانس ریت Bounce rate ادا کند. نوعا اگر صفحه ای بانس ریت بالا داشته باشد، بدین معناست که آنهایی که از صفحه وبسایت شما دیدن می کنند وادار به ورود به صفحات دیگر نشده اند – یا اینکه ممکن است به دنبال چیزی که بوده اند رسیده باشند (که لزوما چیز بدی هم نیست) یا اینکه چیزی را که می خواسته اند نیافته اند و می خواهند وبسایت دیگر را در عوض بررسی کنند.
در نهایت بایستی بانس ریت پایینی داشته باشید چرا که هرچه بیشتر کاربر را در وبسایت خود نگاه دارید، احتمال تبدیل او به یک مشتری نیز بالاتر می رود، یا اینکه چیزی بخرد یا فرمی را پر کند. به همین دلیل است که بایستی مراقب بانس ریت وبسایت خود باشید و تمام تلاش خود را در جهت بهبود شرایط معطوف کنید.
چه بانس ریت Bounce rate خوب است؟
پرسشی که اغلب پرسیده می شود: «بانس ریت من بایستی چه درصدی باشد؟» واقعیت این است که بانس ریت خوب برای وبسایت های مختلف متفاوت است و بسته به نوع وبسایتی دارد که دارید، چه کاربرانی به وبسایت شما می آیند و چه محتوایی را در اختیار کاربر قرار می دهید.
برای مثال، وبسایت هایی مانند ویکیپدیا و WebMD بانس ریت بسیار بالا دارند. ممکن است ترسناک به نظر برسد اما این عدد طبیعی است:
- کاربر عبارتی را در گوگل برای جستجو وارد کرده و وارد ویکیپدیا می شود.
- مطلب مورد نظر خود را مطالعه می کند.
- وبسایت را ترک می کند.
بنابراین اگر ویکیپدیا صفحه ای با بانس ریت 60% داشته باشد، در واقع آن صفحه دارد کارش را بسیار خوب انجام می دهد چرا که این بانس ریت برای چنین سایتی تقریبا رقم عادی به حساب می آید.
از طرف دیگر، یک وبسایت تجاری با میانگین بانس ریت 90% مشکلات عدیده ای دارد. این بدان معناست که 9 نفر از 10 نفری که از وبسایت دیدن می کنند نه تنها چیزی نمی خرند بلکه در خرید به چیزی هم علاقه مند نیستند چرا که وبسایت را فورا ترک می کنند. بانس ریت ایده آل برای فروشگاه تجاری و اینترنتی رقمی بین 40 تا 60 درصد است.
تعریف بانس ریت ایده آل وقتی که صحبت از صفحات متفاوت می شود نیز دارای پیچیدگی بیشتری می شود چرا که اهداف متفاوت، سطوح ترافیک متفاوت، و بازدیدکنندگان متفاوتی دارند.
چگونه می توانم بانس ریت Bounce rate صفحات وبسایت خود را کاهش دهم؟
چندین روش وجود دارد که با استفاده از آنها می توان بانس ریت را در صفحات به خصوصی از وبسایت کاست و کاربران را درگیر صفحات کرد تا صفحات بیشتری را ببینند.
محتوای خود را تحلیل کنید
اولین چیز این است که بایستی صفحات با بالاترین Bounce rate را از چشم بازدیدکننده بررسی کنید. آیا این صفحات به پرسش های کاربران پاسخ می دهند و به قول خود عمل می کنند؟ یا در اقناع انتظارات کاربران دچار شکست می شوند؟
برای مثال، اجازه دهید که در خصوص صفحه ای صحبت کنیم که قرار است به پرسش «در کجای شهر خودم می توانم گلفروشی با گلهای تازه بیابم؟» قرار است پاسخ دهد اما به جای لیست کردن گلفروشی های محلی یا حتی نمایشگاه گل، فقط در خصوص اهمیت ساخت دکور با استفاده از گل و نقش گل در بهبود کیفیت کسب و کارها صحبت می کنید. جای تعجب ندارد که کاربران با دیدن چنین محتوایی ناامید شده و وبسایت را ترک می گویند: چرا که به پرسش مطرح شده خود پاسخ نداده اید.
محتوای بیشتری را برای درگیر کردن کاربر ارایه کنید
آیا کاربران زمان زیادی را برای خواندن محتوای شما صرف می کنند اما هنوز هم Bounce rate صفحه بالاست؟ در این مورد، مشکل می تواند این باشد که محتوایی برای درگیر کردن کاربر با آن در محتوای خود ندارید. محتوای خود را بازبینی کرده و لینکی به محتوای مرتبط ایجاد کنید.
زمان بارگیری صفحه را بکاهید
برخی اوقات بانس ریت صفحات ارتباطی با محتوای شما ندارد. اگر وبسایت شما یا صفحات به خصوصی زمان بارگیری طولانی دارند، بازدیدکنندگان خسته از انتظار کشیدن می شوند و در نتیجه از وبسایت خارج می شوند.
بررسی وضعیت مرور، پاپ آپ و تصاویر
در نهایت، به تمام عناصر صفحات خود که Bounce rate بالا دارند بنگرید. آیا لینک های شکسته ای وجود دارد یا اصلا لینکی وجود ندارد؟ آیا پاپ آپ بزرگ و نامناسبی در صفحه باز می شود که ممکن است کاربر آن را به اندازه ای آزاردهنده ببیند که وبسایت را ترک کند؟ آیا زمان بارگیری تصاویر در صفحات طولانی است یا حواس خواننده را از محتوا پرت می کند؟
اگر نتوانم بانس ریت صفحه وبسایت خود را بکاهم راه حل نهایی چیست؟
اگر روش های زیادی را برای کاهش بانس ریت وبسایت خود امتحان کرده اید، ولی تغییری پس از گذشت چندین هفته یا ماه مشاهده نکردید، ممکن است که زمان آن رسیده باشد که از حرفه ای ها کمک بخواهید.
0 / 5. 0
دیدگاهتان را بنویسید