دسته: هاست و دامنه

جدیدترین نوشته‌ها درباره راه‌اندازی هاست و دامنه و طراحی وبسایت وردپرس.

  • تفاوت Nginx و Apache: بررسی دو وب‌سرور محبوب

    تفاوت Nginx و Apache: بررسی دو وب‌سرور محبوب

    صفحات وب در حقیقت اسناد HTML هستند. برای اینکه این صفحات را به کاربران اینترنت ارایه دهیم، دستگاه‌هایی بایستی قابلیت‌هایی در خود داشته باشند. برای این کار از طریق نرم‌افزارهایی مانند Nginx و Apache درخواست‌های بازدیدکنندگان مدیریت شده، تحلیل می‌شود و سپس صفحه مورد تقاضا به کاربر ارایه خواهد شد.

    تفاوت Nginx و Apache

    Nginx و Apache دو وب سرور محبوب هستند که برای ارایه صفحات وب به مرورگر کاربر مورد استفاده قرار می‌گیرند:

    • Apache ابتدا در سال ۱۹۹۵ ارایه شد اما Nginx در سال ۲۰۰۴ معرفی شد.
    • هر دوی Apache و Nginx در لیست ۵۰۰ شرکت فورچون قرار دارند.
    • بازار Nginx به صورت مداوم طی سال‌های گذشته رو به افزایش است.
    • در برخی موارد، Nginx بهتر از رقیب خود عمل می‌کند.

    Apache

    برای درک دقیق تفاوت Nginx و Apache بایستی ابتدا به معرفی Apache بپردازیم.

    پس از چند سال ابتدایی خلق اینترنت، سرور Apache در سال ۱۹۹۵ به سرعت بازار را در دست گرفت و به محبوب‌ترین وب‌سرور دنیا تبدیل شد. در حال حاضر هنوز موقعیت Apache در بازار قابل توجه است اما علت این جایگاه به قدمت آن بازمی‌گردد. Apache توسط بنیاد Apache تحت لایسنس Apache توسعه داده شده است.

    دو روایت در خصوص چرایی نام Apache وجود دارد. در روایت اول، نام آن از مردم بومی آمریکا گرفته شده است و روایت دوم نیز می‌گوید از عبارت “a patchy server” گرفته شده است که به معنی مجموعه‌ای از پچ‌های نرم‌افزاری است.

    لینوکس

    سهم بزرگ بازار Apache بیشتر به دلیل این واقعیت است که این نرم‌افزار به صورت از پیش‌نصب‌شده همراه با تمام توزیع‌های بزرگ لینوکس می‌آید، مانند ردهت، سنت‌اواس و اوبونتو.

    htaccess.

    Apache از htaccess. برای پیکربندی خود استفاده می‌کند. در خصوص htaccess در وردپرس در اینجا توضیح داده‌ایم.

    یکی از مهمترین مزایای Apache این است که در ریشه سرور، هر سطح یا پوشه‌ای می‌تواند فایل htaccess. خود را با پیکربندی منحصربه‌فرد خود داشته باشد.

    این امتیاز برای هاست‌های اشتراکی در حد یک رویای دست‌نیافتنی بوده است چرا که می‌توانند صدها کاربر را بر روی یک دستگاه با پیکربندی متفاوت بدون تاثیر بر عملکرد کاربر دیگر تعریف کنند. مشتریان می‌توانند جزییات زیادی را در محیط محدود هاست‌های اشتراکی تعریف کنند در حالیکه تغییری در پیکربندی سرور اصلی ایجاد نمی‌کنند.

    این انعطاف‌پذیری بهرحال به قیمت تاثیر بر کیفیت کار تمام می‌شود و بدون اینکه حتی یک کاربر از این فایل پیکربندی هم استفاده‌ای کرده باشد بایستی بهای آن را بپردازد.

    هر بار که فایل htaccess. فعال می‌شود، Apache بایستی کل ساختار پوشه را از نشانی درخواست شده یا فایل مورد درخواست تا بالاترین سطح یعنی ریشه سرور بارگیری کند.

    در وردپرس، این وضعیت پیچیده‌تر هم می‌شود. در یک وبسایت وردپرسی ممکن است که صدها درخواست از پوشه‌های مختلف ایجاد شود که در نتیجه وضعیت را بغرنج‌تر خواهد کرد.

    ماژول‌ها

    مساله دیگری که باعث محبوبیت Apache شد، سیستم پویای ماژول آن است.

    ماژول‌ها در هر دوی Nginx و Apache وجود دارند. تفاوت Nginx و Apache در این است که در Apache کاربران اجازه نصب ماژول‌های مدنظر خود را پس از نصب و پیاده‌سازی وب‌سرور و فعال/غیرفعال کردن آنها را دارند.

    لیستی از ماژول‌های در دسترس که همراه با توزیع استاندارد Apache ارایه می‌شوند در اینجا لیست شده‌اند. این لیست شامل ماژول‌هایی برای فشرده‌سازی، رمزنگاری، گزارش‌گیری، تغییر مسیر هستند.

    Nginx

    Nginx (که به صورت nginx یا NGINX نیز نوشته می‌شود) از سال ۲۰۰۴ توسط توسعه دهنده روسی – قزاقی Igor Sysoev وارد بازار شده است. به گفته او: «Nginx برای رفع محدودیات Apache عرضه شده است.»

    در مارس ۲۰۱۹ Nginx شرکت F5 را به مبلغ ۶۷۰ میلیون دلار خریداری کرد.

    سهم Nginx از بازار وب‌سرورها رو به فزونی گذاشته است و در حال حاضر به نسب Apache تقریبا سهم بیشتری از بازار را در اختیار خود دارد. در همین خصوص در تصویر زیر تفاوت Nginx و Apache را می‌توانید مشاهده کنید:

    تفاوت Nginx و Apache

    پیکربندی Nginx

    دیگر تفاوت Nginx و Apache این است که Nginx برخلاف Apache سیستم پیکربندی ندارد، بنابراین به مراتب موثرتر و سریع‌تر است. اما در محیط هاست اشتراکی به خوبی Apache عمل نمی‌کند.

    ماژول‌های Nginx

    سیستم ماژول Nginx بایستی هنگام ساخت آن فعال شوند که برخلاف امکانی است که Apache در اختیار مدیر سرور قرار می‌دهد.

    مدیریت درخواست‌ها: تفاوت Nginx و Apache

    بزرگترین تفاوت Nginx و Apache در معماری این دو در مدیریت درخواست‌ها است.

    Apache به شیوه‌ای به نام MPM درخواست‌ها را پردازش می‌کند. اولین MPM که Apache در ابتدا استفاده می‌کرد ماژول prefork نام داشت. این ماژول باعث بدنامی Apache نیز در مقطعی شد. این ماژول از mod_php استفاده می‌کند یعنی اینکه هر پردازش نیاز به یک مفسر PHP خواهد داشد حتی اگر این پردازش یک تصویر یا فایل CSS باشد.

    همین مساله نکته منفی برای Apache محسوب می‌شد. بعدا با توسعه MPM مساله ایجاد شده برای عملکرد Apache تا حدی برطرف شد. در مقابل Nginx از معماری غیرهمزمان استفاده می‌کند.

    در سال ۲۰۰۸، وردپرس برای ارایه خدمات خود بر روی WordPress.com به Nginx نقل مکان کرد.

    بررسی سرور وبسایت

    اگر می‌خواهید وب سرور وبسایت مدنظر خود را بررسی کنید بایستی هدرهای HTTP آن را بررسی کنید. برای اینکار به وبسایت مدنظر خود بروید و بر روی صفحه راست کلیک کنید و گزینه Inspect را انتخاب کنید سپس در تب Network بر روی reload کلیک کنید. پس از اینکه صفحه به صورت کامل و دوباره بارگذاری شد بر روی یکی از اسنادی که در لیست مشاهده میکنید کلیک کنید و در صفحه باز شده تب Headers را انتخاب کنید. در این بخش نام سرور نمایان می‌شود.

    یافتن نام سرور

  • نشانی وب URL و تاثیر آن بر سئو

    نشانی وب URL و تاثیر آن بر سئو

    نشانی وب یا URL چیست؟

    یک نشانی وب یا Uniform Resource Locator (به اختصار URL) – مکانیاب منبع یکسان – متن خواندنی است که مکان یک منبع (معمولا صفحه وب) را بر روی اینترنت مشخص می کند. URL تعیین می کند که آن صفحه وب چگونه بایستی خوانده شود که به این استاندارد یا رویه، پروتکل گفته می‌شود.

    نشانی وب از سه بخش ساخته شده است:

    1. HTTP، HTTPS، FTP و … در واقع روشی را تعریف می کند که از طریق آن، مرورگر و سرور با یکدیگر برای بازخوانی صفحه وب ارتباط برقرار می‌کنند. پروتکل قوانینی را در خصوص مدیریت خطا، امنیت و سایر مسایل تنظیم می‌کند.
    2. دامنه: شامل عبارتی‌ست که بیانگر آدرس IP یک وبسایت است. اینکه یک دامنه چطور بایستی به یک آدرس IP اشاره کند، توسط سیستم نام دامنه یا DNS تنظیم تعیین می‌شود. مرورگرها از DNS lookup برای یافتن آدرس IP یک دامنه که شما در مرورگرتان وارد می‌کنید استفاده می‌کنند.
    3. دامنه سطح بالا: که معمولا به صورت TLD خلاصه می‌شود، به TLD به عنوان یک دسته‌بندی برای انواعی از وبسایت می‌توان نگاه کرد. برای مثال، gov. برای وبسایت های دولتی، edu. برای وبسایت های آموزشی و com. برای وبسایت های عمومی.

    برخی از نشانی‌های وب از چهار بخش تشکیل شده اند: و یک زیردامنه.

    محتوای تکراری Duplicate Content چیست؟

    زیردامنه، یک دامنه درون یک دامنه دیگر است. از لحاظ فنی تمام دامنه‌ها، زیردامنه TLD محسوب می‌شوند. بنابراین در en.wproket.ir عبارت en زیردامنه ای از wproket محسوب می شود که خودش نیز زیردامنه ای از دامنه سطح بالای ir است.

    نشانی وب که از www در ابتدای دامنه خود استفاده می‌کند از لحاظ فنی از زیردامنه www استفاده کرده است.

    وقتیکه وارد صفحه خانگی یک وبسایت می‌شوید، URL اندکی طولانی‌تر و پیچیده‌تر می‌شود. هرچیزی که پس از TLD نشانی وب و پیش از یک نشان سوال یا هش (اگر وجود داشته باشد) قرار گیرد نشانگر پوشه یا زیرپوشه‌ای است که در آن صفحه قرار دارید. در آدرس زیر:

    https://www.example.com/category/subcategory/page

    صفحه page در زیرپوشه subcategory از پوشه category است. برخی از نشانی‌های وب شامل متن‌هایی پس از نشانی صفحه می‌باشند. برخی اوقات شامل پسوند فایل نیز می‌شوند مانند html. یا pdf.

    همانطور که می‌دانید پسوند فایل تاثیری بر رتبه‌بندی وبسایت شما ندارد.

    نشانی وب همچنین می‌تواند شامل چیزی به نام پارامترهای نشانی وب، پارامترهای پرس‌وجو یا رشته‌های پرس‌وجو باشد. پارامتر نشانی وب هرچیزی است که پس از نشان پرسش در نشانی وب ظاهر می شود.

    https://www.example.com/shirts/t-shirts?color=red&size=medium

    پارامترهای نشانی وب بالا color=red و size=medium هستند.

    ۳۶ نکته برای بهینه سازی مطالب از نظر سئو

    همانطوری که احتمالا حدس زده‌اید، نشانی وب بالا مربوط به صفحه‌ای است که شامل لیستی از محصولات (تی‌شرت) می‌باشد که توسط رنگ و اندازه فیلتر شده است.

    پارامترهای URL اغلب برای نمایش محتوای پویا به کار می‌روند مانند لیست‌های مرتب شده یا فیلتر شده یا به منظور آمارگیری (اغلب UTM و در ارتباط با Google Analytics استفاده می شود) و یا برای صفحه‌بندی نیز به کار می‌روند.

    همچنین نشانی‌هایی وجود دارند که هش (کاراکتر #) دارد که در ادامه آن متن‌هایی در انتهای نشانی وب می‌آید:

    https://www.example.com/page#section1

    نشان هش # به بخشی از صفحه‌ای که در آن قرار دارید اشاره می‌کند. در حقیقت، عبارت همراه با نماد هش # به شما اجازه می‌دهند به بخش‌های متفاوتی از یک صفحه وب در یک جدول محتوا لینک دهید. ویکیپدیا از این نوع نشانی‌ها همواره در مقالات خود استفاده می‌کند.

    نشانی وب چه تاثیری بر سئو دارد؟

    نشانی وب یا ساختار نشانی وب می‌تواند بر سئو وبسایت تاثیرگذار باشد. در واقع نشانی وب تاثیر مستقیمی بر سئو وبسایت شما دارد، به علاوه اینکه تاثیر غیرمستقیمی به واسطه تجربه کاربری و رفتار کاربر دارد.

    ۱. HTTPS

    تمامی وبسایت‌ها بایستی از https به جای http برای نشانی وبسایت خود استفاده کنند. گوگل برای رتبه‌بندی وبسایت‌ها از HTTPS استفاده می‌کند تا به وبسایت‌هایی که از این پروتکل استفاده می کنند رتبه بندی بهتری بدهد. علاوه بر این، وبسایت‌هایی که از HTTPS استفاده نمی‌کنند، در مرورگرهای مدرن به عنوان وبسایت ناامن به کاربران معرفی می‌شوند.

    توضیحات متا و استفاده از آن برای سئو

    بهرحال، با وجود اهمیت استفاده از HTTPS برای رتبه بندی هنوز هم وبسایت‌هایی هستند که از این پروتکل برای وبسایت خود استفاده نمی‌کنند.

    ۲. ارتباط کلمه کلیدی

    در سال‌های اخیر، تاثیر استفاده از کلمات کلیدی در URL به عنوان عاملی برای گرفتن رنک در نتایج گوگل کمرنگ شده است. همانطور که گوگل طی سالیان اخیر، در تحلیل صفحات وب برای رتبه‌بندی آنها در نتایج جستجوی کاربران بهتر و بهتر شده است، کمتر و کمتر به URL وبسایت توجه نشان داده است.

    در واقع برخی بررسی‌های تازه نشان داده‌اند که استفاده از کلمه کلیدی در URL و در خود دامنه در واقع رابطه تاحدی معکوس با رتبه صفحات آن وبسایت در نتایج جستجو دارد.

    برای جدا کردن کلمات در نشانی‌های روی وبسایت خود بهتر است از خط فاصله به جای زیر خط استفاده کنید. گوگل درک بهتری نسبت به خط فاصله دارد و در مقابل درک درستی از زیرخط _ ندارد (هرچند که در سال‌های اخیر تغییراتی کرده است). بنابراین برای جداسازی کلمات در نشانی وب محتوای خود از خط فاصله استفاده کنید.

    ۳. رفتار کاربر

    استفاده از نشانی واضح، توصیفی و ساده برای انسان قابل درک و فهم‌تر است. همچنین به کاربر اجازه می‌دهد تا به سادگی و سریعا اقدام به خواندن URL کنند و بداند که دقیقا بایستی از صفحه وبی که از آن دیدن می‌کند چه انتظاراتی داشته باشند.

    بهینه سازی Robots.txt برای سئو

    نشانی واضح کمک می‌کند که نظر کاربر را در نتایج جستجو جلب کنید.

    وقتیکه شخصی نشانی وب را مطابق نتایج جستجوی خود میبیند یا صفحه‌ای را مشاهده می‌کند که پاسخ پرسشش را در خود جای داده یا به حل مشکل او کمک می کند، احتمال کلیک کردن بر روی آن لینک نیز بالاتر می رود.

    برای جلب نظر کاربر، اینطور فرض کنید که گوگل عناوین صفحات را در نتایج جستجوی خود به کاربران نشان نمی‌دهد. در این صورت آیا کاربر قادر به پیش‌بینی محتوای صفحه بر اساس نتایج خواهد بود یا خیر؟

    ۴. اشتراک در شبکه‌های اجتماعی و لینک‌دهی

    خیلی از افراد از نشانی و توضیحات در کنار هم برای لینک دادن به یک وبسایت استفاده می‌کنند، اما برخی تنها نشانی را کپی و پیست می‌کنند. در این شرایط، نشانی وب به متن توصیفی لینک تبدیل و تفسیر می شود. اگر از آدرس وب واضح استفاده کنید، خط تیره به جای زیرخط و کلمات کلیدی، به درک بهتر نشانی وبسایت شما کمک خواهند کرد.

    نشانی وب واضح نیز به کلیک‌خورتر شدن لینک‌ها در شبکه‌های اجتماعی مانند فیسبوک و توییتر کمک بیشتری می‌کند.

  • راهنمای کامل انتخاب هاست وردپرس با کیفیت

    راهنمای کامل انتخاب هاست وردپرس با کیفیت

    انتخاب هاست وردپرس با کیفیت امری حیاتی برای موفقت وردپرس و وبسایت شما محسوب می‌شود. همانطور که می‌دانید تعداد بی‌شمار شرکت هاستینگ ایرانی و خارجی هستند که به ارایه خدمات اختصاصی برای سیستم مدیریت محتوای وردپرس در قالب خدمات هاست وردپرس می‌پردازند.

    برای انتخاب هاست وردپرس عوامل مهم و تعیین‌کننده‌ای وجود دارند که یک هاست خوب وردپرس را تعریف می‌کنند. در این راهنمای کامل به معرفی عوامل تعیین کننده یک هاست باکیفیت یا به اختصار هاست وردپرس خواهیم پرداخت.

    نشانی وب URL و تاثیر آن بر سئو

    عملکرد هاست وردپرس

    سرعت و آپ تایم Uptime: یکی از مهمترین عوامل در انتخاب هاست برای وردپرس، عملکرد شرکت هاستینگ از نظر آپ تایم و سرعت است. یک هاست مورد اعتماد بایستی زمان لود پایین و بیشترین زمان اپ تایم را داشته باشد تا کاربران وبسایت شما بهترین تجربه کاربری را داشته باشند.

    منابع سرور: یک هاست خوب برای وردپرس بایستی منابع سطح سرور خوبی نیز داشته باشد؛ این منابع شامل توان CPU، گنجایش RAM و فضای ذخیره‌سازی است که مطابق با نیازهای وبسایت شما بایستی باشد. علاوه بر این هاست مدنظر شما بایستی بتواند در مواقع ضروری که با ترافیک بالا روی وبسایت خود مواجه می‌شوید پاسخگوی نیازهای شما باشد.

    امنیت هاست

    گواهینامه‌های SSL: امنیت یکی از عامل‌های مهم در ارزیابی کیفیت هر وبسایتی محسوب می‌شود؛ مخصوصا در وبسایت‌هایی که با سیستم مدیریت محتوای وردپرس ساخته می‌شوند. یک هاست خوب وردپرس بایستی گواهینامه رایگان SSL در اختیار شما قرار دهد تا از این طریق انتقال داده‌ها بین سرور و مرورگرهای کاربران کاملا رمزنگاری شده و ایمن باشد؛ از این طریق از حفظ امنیتی اطلاعات حساس کاربران مطمعن خواهیم شد.

    بک آپ منظم: بک آپ منظم از وبسایت امری مهم در حفاظت از اطلاعات موجود روی وبسایت است تا در مواقعی مانند هک شدن، مشکلات سخت‌افزاری یا اشتباهات کاربران امکان بازگردانی اطلاعات همچنان وجود داشته باشد. یک هاست وردپرس خوب بایستی دارای سیستم بک آپ منظم با امکان بازگردانی سایت به وضعیت قبلی در صورت لزوم داشته باشد.

    دیواره امنیتی: یک سرویس هاست خوب بایستی از یک لایه امنیتی مطمعن برای جلوگیری از دسترسی ناخواسته و حملات مخرب استفاده کند. این دیواره امنیتی یا Firewall شامل سیستم تشخیص نفوذ، اسکن بدافزار و اقدامات امنیتی برای حفاظت از وبسایت می‌شود.

    سیستم پشتیبانی مشتریان

    در دسترس‌پذیری و پاسخگویی: پشتیبانی پاسخگوی مشتریان عاملی مهم در انتخاب یک هاست وردپرس با کیفیت است. یک سیستم پشتیبانی خوب بایستی هفت روز هفته و ۲۴ ساعت شبانه‌روز از طریق راه‌های ارتباطی گفتگوی آنلاین، ایمیل، تماس و سیستم تیکت پشتیبانی آماده پاسخگویی به مشتریان خود باشد.

    متخصصین فنی: علاوه بر در دسترس‌پذیری، پشتیبانی مشتریان بایستی دانش حرفه‌ای و تخصصی برای حل مشکلات فنی پیچیده مرتبط با هاست وردپرس، پیکربندی سرور و بهینه‌سازی وبسایت را داشته باشند.

    سازگاری با وردپرس

    نصب آسان وردپرس: یک هاست خوب برای وردپرس بایستی سازگاری کاملی با سکوی وردپرس داشته باشد و امکان نصب آسان وردپرس را در نظر گرفته باشد.

    سازگاری با افزونه‌ها و قالب های وردپرس: هاست وردپرس بایستی دارای مشخصاتی باشد که حداکثر سازگاری با افزونه‌های محبوب و پرطرفدار وردپرس و قالب های محبوب وردپرس را داشته باشد.

    تعرفه و پلن‌های مقرون به‌صرفه

    همانطور که می‌دانید تعرفه پلن هاست وردپرس امری بسیار مهم و تعیین کننده برای انتخاب یک هاست وردپرس محسوب می‌شود. یک هاست خوب وردپرس بایستی با توجه به خدماتی که ارایه می‌دهد تعرفه معقولانه‌ای را به کاربران و مشتریان خود پیشنهاد دهد.

    تفاوت Nginx و Apache: بررسی دو وب‌سرور محبوب

    علاوه بر این یک هاست خوب برای وردپرس بایستی پیشنهادات ویژه‌ای نیز برای شما داشته باشد از جمله، تخفیف ویژه، اعتبار تبلیغات، پیشنهاد ثبت دامنه رایگان و …

    موقعیت سرور هاست وردپرس

    موقعیت فیزیکی هاست وردپرس اثر تعیین کننده‌ای در عملکرد و زمان لود وبسایت برای بازدیدکنندگان دارد که در نقاط مختلف یک کشور، قاره یا سراسر کره زمین حضور دارند و قصد بازدید از وبسایت شما را دارند. با توجه به موقعیت کاربران وبسایت خود بایستی بهترین انتخاب را برای موقعیت سرور هاست وردپرس داشته باشید. در صورتیکه کاربران شما در ایران هستند بنابراین یک هاست باکیفیت با موقعیت سرور ایران می‌تواند برای شما مناسب‌تر باشد.

  • محبوب‌ترین زبان برنامه نویسی، سرور، CMS و ابزارک اجتماعی

    محبوب‌ترین زبان برنامه نویسی، سرور، CMS و ابزارک اجتماعی

    مطابق آخرین آمار W3Techs تا مارس ۲۰۲۰ محبوب‌ترین سیستم‌های مدیریت محتوا عبارتند از:

    استفاده تغییر از ۱ مارس ۲۰۲۰ سهم بازار تغییر از ۱ مارس ۲۰۲۰
    وردپرس ۳۵.۹% ۶۳.۲% ۰.۵%+
    جوملا ۲.۴% ۰.۱%- ۴.۰% ۰.۲%-
    شاپیفای ۲.۲% ۰.۱%- ۳.۹% ۰.۲%+
    دروپال ۱.۶% ۲.۸% ۰.۱%-
    اسکوراسپیس ۱.۴% ۰.۱%- ۲.۵% ۰.۱%-

    زبان‌های برنامه‌نویسی سمت سرور

    استفاده تغییر از ۱ مارس ۲۰۲۰
    PHP ۷۸.۲% ۰.۶%-
    ASP.NET ۱۱.۱% ۰.۶%+
    جاوا ۳.۵%
    روبی ۳.۴% ۰.۱%+
    فایل‌های ایستا ۱.۶% ۰.۱%-

    زبان های برنامه نویسی سمت کلاینت (مشتری)

    استفاده تغییر از ۱ مارس ۲۰۲۰ سهم بازار تغییر از ۱ مارس ۲۰۲۰
    jQuery ۷۳.۶% ۰.۸%- ۹۷.۵% ۰.۱%+
    بوت استرپ ۲۰.۴% ۰.۱%- ۲۷.۰% ۰.۱%+
    Modernizr ۱۰.۳% ۰.۳%- ۱۳.۶% ۰.۳%+
    Underscore ۳.۴% ۰.۱%+ ۴.۴%
    Popper ۲.۴% ۰.۲%+ ۳.۲% ۰.۳%+

    محبوب ترین وب سرورها

    استفاده تغییر از ۱ مارس ۲۰۲۰
    آپاچی ۳۸.۷% ۱.۷%-
    Nginx ۳۲.۰% ۰.۳%+
    Cloudflare Server ۱۴.۰% ۰.۸%+
    Microsoft IIS ۸.۳% ۰.۵%+
    LiteSpeed ۶.۴% ۰.۳%+

    محبوب ترین سیستم عامل

    استفاده تغییر از ۱ مارس ۲۰۲۰
    یونیکس ۶۹.۷% ۱.۶%-
    ویندوز ۳۰.۳% ۱.۶%+

    محبوب ترین ارایه دهنده خدمات هاست

    استفاده تغییر از ۱ مارس ۲۰۲۰
    GoDaddy Group ۶.۰% ۰.۴%-
    آمازون ۵.۸% ۰.۳%-
    Endurance Group ۵.۴%
    OVH ۳.۳% ۰.۱%-
    گوگل ۳.۲% ۰.۱%-

    محبوب ترین ارایه دهندگان سرور ایمیلی

    استفاده تغییر از ۱ مارس ۲۰۲۰
    جیمیل ۱۶.۹% ۰.۱%+
    مایکروسافت ۸.۵% ۰.۱%+
    GoDaddy Group ۵.۰% ۰.۱%-
    Endurance Group ۴.۷% ۰.۷%+
    یاندکس ۳.۵% ۰.۳%+

    محبوب ترین ابزارهای تحلیل ترافیک

    استفاده تغییر از ۱ مارس ۲۰۲۰ سهم بازار تغییر از ۱ مارس ۲۰۲۰
    گوگل آنالیتیک ۵۳.۵% ۱.۵%- ۸۴.۱% ۰.۸%-
    پیکسل فیسبوک ۹.۰% ۰.۱%- ۱۴.۱% ۰.۱%+
    یاندکس متریکا ۷.۱% ۰.۲%+ ۱۱.۲% ۰.۵%+
    وردپرس جت پک ۴.۶% ۷.۲%
    هاتجر ۲.۸% ۴.۴%

    محبوب ترین ابزارک شبکه‌های اجتماعی

    استفاده تغییر از ۱ مارس ۲۰۲۰ سهم بازار تغییر از ۱ مارس ۲۰۲۰
    فیسبوک ۶.۷% ۰.۳%+ ۴۵.۷% ۰.۳%-
    توییتر ۶.۳% ۰.۲%- ۴۲.۸% ۰.۱%-
    گوگل پلاس ۳.۲% ۰.۱%- ۲۱.۶% ۰.۲%-
    AddThis ۲.۲% ۰.۱%- ۱۵.۱% ۰.۱%-
    پینترست ۱.۷% ۱۱.۷% ۰.۴%+

    محبوب ترین قالب تصویر در اینترنت

    استفاده تغییر از ۱ مارس ۲۰۲۰
    PNG ۷۴.۴% ۰.۶%-
    JPEG ۶۹.۷% ۰.۸%-
    SVG ۲۳.۰% ۰.۶%+
    GIF ۲۲.۶% ۰.۶%-
    WebP ۰.۲%

    محبوب ترین نام دامنه

    استفاده تغییر از ۱ مارس ۲۰۲۰
    com ۵۱.۰% ۰.۸%+
    ru ۶.۲% ۰.۳%+
    org ۴.۷% ۰.۱%-
    net ۳.۶% ۰.۱%+
    in ۱.۷%

    محبوب ترین مکان سرور

    استفاده تغییر از ۱ مارس ۲۰۲۰
    ایالات متحده ۴۳.۰% ۰.۷%+
    آلمان ۹.۰% ۰.۴%+
    روسیه ۷.۲% ۰.۶%+
    بریتانیا ۳.۷% ۰.۱%+
    فرانسه ۲.۹% ۰.۳%-

    محبوب ترین زبان‌های محتواساز

    استفاده تغییر از ۱ مارس ۲۰۲۰
    انگلیسی ۵۹.۶% ۰.۸%+
    روسی ۸.۶% ۰.۴%+
    اسپانیولی ۴.۰% ۰.۳%+
    ترکی ۳.۰% ۰.۳%+
    پارسی ۲.۸% ۰.۲%+

     

  • نام دامنه: راهنمای کامل آشنایی با Domain Name

    نام دامنه: راهنمای کامل آشنایی با Domain Name

    چه اینکه یک توسعه‌دهنده وب باشید یا یک کاربر عادی اینترنت، درک اینکه در واقع نام دامنه چیست، از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. در این راهنمای جامع در خصوص نام دامنه توضیحات کاملی ارایه خواهیم کرد.

    نام دامنه چیست

    در واقع، نام دامنه یک نشانی قابل خواندن برای انسان است که به یک نشانی IP بر روی اینترنت اشاره می‌کند. تصور کنید که اینترنت یک شبکه عظیم از کامپیوترهای به هم پیوسته است که هر کامپیوتر در این شبکه توسط یک نشانی عددی منحصربه‌فرد به نام نشانی IP (پروتکل اینترنت) شناسایی می‌شود. در حالیکه کامپیوترها بی‌وقفه و با استفاده از این نشانی‌های عددی با یکدیگر ارتباط برقرار می‌کنند اما برای انسان، به خاطر سپردن این نشانی‌های عددی دشوار است.

    برای غلبه بر این مشکل، نام دامنه معرفی شد که یک راه دسترسی کاربرپسند برای دسترسی به خدمات آنلاین و وبسایت‌ها ارایه می‌کند. به جای تایپ یک سری اعداد، کاربران می‌توانند نام یک دامنه را در نوار آدرس مرورگرشان تایپ کنند تا وبسایت به خصوصی را مشاهده کنند.

    آناتومی نام دامنه

    نام دامنه از چندین جز تشکیل شده است که هر یک هدف مشخصی دارد:

    زیردامنه: زیردامنه یک پیشوند اختیاری از نام اصلی دامنه است که در اصل برای مرور بخش‌های مختلف یک وبسایت استفاده می‌شود. مثلا در نشانی blog.wproket.ir عبارت blog یک زیردامنه از دامنه اصلی با نام wproket.ir محسوب می‌شود.

    دامنه سطح دوم (SLD): این بخش، شناسه اصلی دامنه محسوب می‌شود که بیانگر نام اصلی وبسایت است. مثلا در مثال wproket.ir عبارت wproket دامنه سطح دوم نشانی است.

    دامنه سطح بالا (TLD): این بخش، آخرین بخش از نام دامنه است و اغلب بیانگر هدف وبسایت، اصالت یا کارکرد نشانی وبسایت می‌باشد. مثلا ir. یا com.

    سیستم نام دامنه (DNS)

    DNS ستون فقرات تبدیل نام‌های دامنه عمومی به نشانی‌های IP سطح ماشین است. به DNS به صورت یک دفترچه تلفن برای اینترنت نگاه کنید که کار آن اطمینان از این مساله است که نام دامنه مطابق با نشانی IP باشد.

    وقتیکه نشانی وبسایت را در مرورگر خود وارد می‌کنید، درخواست شما از طریق یک سری از سرورهای DNS که با یکدیگر در ارتباط هستند عبور می‌کند تا به نشانی IP مربوطه دست یابند. این رویه تقریبا به صورت فوری رخ می‌دهد.

    ثبت دامنه

    برای اینکه مالک یک نشانی اینترنتی یا دامنه شوید، افراد یا سازمان‌ها بایستی روند درخواست ثبت دامنه را دنبال کنند. این رویه به صورت زیر است:

    انتخاب ثبت‌کننده: یک خدمات‌دهنده معتبر برای ثبت دامنه را بیابید.

    در دسترس‌پذیری: در وبسایت خدمات‌دهنده معمولا امکانی برای جستجوی نام مدنظر شما جهت ثبت وجود دارد. اگر نام مدنظر شما پیشتر ثبت شده باشد امکان ثبت آن توسط شما وجود نخواهد داشت.

    انتخاب یک TLD: دامنه سطح بالای مناسب وبسایت خود را انتخاب کنید. معمولا از نام‌های com. برای وبسایت‌های تجاری و عمومی و از org. برای سازمان و از net. برای وبسایت‌هایی با موضوع شبکه استفاده می‌شود.

    ارایه اطلاعات هویتی: اطلاعات هویتی ضروری خود را در اختیار ثبت‌کننده قرار دهید. این اطلاعات شامل اطلاعات هویتی و تماس می‌شود. در صورتیکه قصد ثبت دامنه با پسوند ir. دارید بایستی پیش از انجام هر کاری در وبسایت nic.ir ثبت‌نام کرده و مراحل احراز هویت خود را تکمیل کنید.

    تنظیم نام سرور: پس از ثبت دامنه، اقدام به تنظیم سرورهای DNS برای دامین ثبت شده کنید. این کار باعث می‌شود که نام دامنه ثبت شده توسط شما به فضایی که برای نمایش محتوای وبسایت انتخاب کرده‌اید لینک شود.

    پسوندهای دامنه و معانی آن

    com.: در ابتدا برای وبسایت‌هایی با هدف تجاری ایجاد شد اما حالا از این پسوند برای همه نوع وبسایت استفاده می‌شود.

    org.: خلاصه شده سازمان، که اغلب برای وبسایت‌هایی با موضوع سازمانی استفاده می‌شود.

    net.: در ابتدا برای وبسایت‌هایی با موضوع شبکه و مسایل مرتبط با شبکه ساخته شد اما حالا برای طیف گسترده‌ای از وبسایت‌ها با موضوع خدمات آنلاین استفاده می‌شود.

    پسوند کشور: هر کشور پسوند دامنه مخصوص خود را دارد (مثلا uk. برای بریتانیا و ir. برای ایران). این پسوندهای دامنه برای وبسایت‌هایی با محتوای اختصاصی برای همان کشور معمولا استفاده می‌شوند مانند وبسایت wproket.ir.

    اهمیت انتخاب نام دامنه مناسب

    یک نشانی وبسایت مناسب می‌تواند در موفقیت کسب‌وکار اینترنتی شما نقش موثری داشته باشد. همیشه پیش از انتخاب نام دامنه نکات زیر را به یاد داشته باشید:

    خوانایی: یک نام دامنه خوانا بهتر در ذهن کاربران می‌ماند و خیلی بین کاربران بیان‌شدنی‌تر است. از نام‌های پیچیده و عجیب دوری کنید.

    ارتباط: نامی را برای وبسایت خود انتخاب کنید که بیانگر محتوا، هدف یا هویت وبسایت شما باشد. این مساله به کاربران کمک می‌کند تا متوجه هدف وبسایت شما و چیزی که قرار است وبسایت شما مشاهده کنند، داشته باشند.

    سئو (بهینه‌سازی برای موتور جستجو): برخی کلمات کلیدی در نام دامنه می‌تواند به صورت مثبت بر رتبه وبسایت شما در نتایج جستجو تاثیرگذار باشد. بهرحال همیشه موارد مربوط به سئو و کاربرپسند بودن نشانی را به خاطر داشته باشید.

    برند پذیری: اگر وبسایت شما نماینده یک برنداست، نام دامنه نیز بایستی در راستای هویت همان برند باشد.

    از نام‌های تجاری دوری کنید: پیش از اینکه یک نام را برای وبسایت خود انتخاب کنید، بررسی کنید که نام مدنظر شما مربوط به یک نشان تجاری نباشد تا بعدا از این بابت دچار مشکل نشوید.