راهنمای کامل ID و Class در HTML
در صورتیکه توسعهدهنده وب هستند، درک ساختار HTML ضروری است. ID و Class در HTML نقش ساختار و اساسی در استایلدهی و اعمال اسکریپت به المانهای صفحه بازی میکنند.
ID و Class در HTML نشانگرهای منحصربهفرد برای دسترسی به المانهای HTML محسوب میشود که به توسعهدهندگان اجازه میدهند تا در صورت نیاز استایل و اسکریپت مدنظر خود را به المان مربوط اعمال کنند. در این راهنمای کامل به معرفی ID و Class در HTML خواهیم پرداخت.
ID در HTML
ID در واقع یک شناسه منحصربهفرد برای یک المان به خصوص در صفحه HTML است. این المان بایستی در کل سند HTML منحصربهفرد باشد. از شناسه معمولا برای اعمال روی المانهایی مانند هدر، فوتر و نوار منو که یک بار در صفحه ظاهر میشوند استفاده میشود. برای استفاده از ID برای یک المان بایستی از خصوصیت id به صورت زیر استفاده کرد.
<div id="header">
<!-- Content of the header goes here -->
</div>
در مثال بالا، id یا شناسه header به المان div اختصاص یافته است. شناسهها اغلب برای استایلدهی یا اعمال توابع جاوا اسکریپت استفاده میشوند.
Class در HTML
برخلاف ID، کلاس منحصربهفرد نیست و میتوان آن را به چند المان HTML اختصاص داد. خصوصیت class به توسعهدهنده اجازه میدهد تا یک یا چند نام کلاس را به یک المان به منظور اعمال استایل یا اسکریپ، اختصاص دهد.
<p class="highlight">This paragraph has a special highlight.</p>
<p class="highlight">So does this one!</p>
در مثال بالا، هر دو المان p دارای کلاس با نام highlight هستند.
تفاوت بین ID و Class در HTML
منحصربهفرد بودن: ID بایستی در کل سند HTML یکتا باشد. از طرف دیگر این مساله برای Class صادق نیست و میتوان از آن برای المانهای مختلف استفاده کرد.
استایلدهی: از IDها معمولا برای استایلدهی اختصاصی استفاده میشود اما Classها برای استایلدهی مشترک استفاده میشوند.
جاوا اسکریپت: از IDها اغلب به عنوان اهدافی برای توابع جاوا اسکریپت استفاده میشود. از Classها میتوان برای هدف قرار دادن چند المان برای اعمال تابع یا توابعی از جاوا اسکریپت استفاده کرد.
روش استفاده از ID و Class در HTML
- از IDها برای المانهایی که یک بار در صفحه ظاهر میشوند استفاده کنید.
- از Class برای گروهی از المانها با یک رفتار مشترک استفاده کنید.
- از نامهای معنادار برای ID و Class استفاده کنید تا خوانایی کد شما بالاتر باشد.
- تا حد امکان از استایلهای inline استفاده نکنید و همیشه استایلهای خود را در یک فایل دیگر CSS قرار دهید.
استفاده پیشرفته از ID و Class در HTML
معمولا توسعهدهندگان از روشهای پیشرفتهتری برای بهره بردن از ID و Class استفاده میکنند.
میتوان به المانهای HTML چند کلاس و ID را به صورت همزمان اختصاص داد. این روش به توسعهدهندگان اجازه میدهد که انتخابهای منحصربهفردتری از میان انبوهی از استایلها داشته باشند.
<div id="main-content" class="container highlight">
<!-- Content of the main section with combined ID and classes -->
</div>
طراحی واکنشگرا و Media Query
در دنیایی که بیشتر کاربران اینترنت از موبایل برای مرور وبسایت و خدمات مورد نیاز خود استفاده میکنند، ریسپانسیو بودن به امری مهم و ضروری تبدیل شده است. ID و Class در HTML نیز نقش محوری در بهکارگیری و استفاده از استایلهای ریسپانسیو و واکنشگرا بازی میکند.
با کمک مدیاکوئریها، توسعهدهندگان میتوانند استایلهای به خصوصی را به المانهای مدنظر خود در صفحات نمایش با ابعاد مشخص اعمال کنند.
@media screen and (max-width: 600px) {
.responsive-element {
/* Styles applied when the screen width is 600 pixels or less */
}
}
با کمک ID و Class در HTML میتوان استایلهای اختصاصی را برای مخفی کردن یا نمایش دادن المانهای به خصوص بر اساس ابعاد صفحه نمایش کاربر اعمال کرد تا از این طریق تجربه کاربری کاربران در کار با وبسایت بهبود یابد.
محتوای پویا با کمک جاوا اسکریپت
اغلب اوقات جاوا اسکریپت یک مکمل برای HTML محسوب میشود که باعث پویاتر شدن صفحات وب میشود. ID و Class ابزاری برای ایجاد این پویایی در صفحات HTML با کمک جاوا اسکریپت محسوب میشوند.
با کمک جاوا اسکریپت میتوان استایلهای به خصوصی را به المانهای صفحه بر اساس رفتار کاربر یا رویدادها events اعمال کرد. IDها به عنوان ابزاری دقیق برای هدف قرار دادن المانها استفاده میشوند.
function highlightElement() {
document.getElementById("dynamic-element").style.backgroundColor = "yellow";
}
همچنین با انتخاب یک المان در جاوا اسکریپت، میتوانیم رویداد به خصوصی را روی آن المان اجرا کنید. در ادامه رویدادی را بر روی المانهایی که دارای کلاس clickable هستند اجرا میکنید. این رویداد با کلیک کاربر اجرا میشود.
document.addEventListener("click", function(event) {
if (event.target.classList.contains("clickable")) {
// Perform action for clickable elements
}
});
برای اضافه کردن استایل اختصاصی به قالب وردپرس خود میتوانید اینکار را با اضافه کردن استایلها به فایل style.css قالب فرزند وردپرس خود انجام دهید.
5 / 5. 1
دیدگاهتان را بنویسید