غیرفعال کردن دنبالک و بازتاب در وردپرس

غیرفعال کردن دنبالک و بازتاب در وردپرس

در دنیای پویای وردپرس، داشتن ارتباطات موثر بین وبسایت‌ها نقش اساسی و مهمی حضور آنلاین بازی می‌کند. دنبالک و بازتاب دو ویژگی در وردپرس هستند که باعث به اشتراک‌گذاری اطلاعات بین وبسایت‌ها می‌شوند هرچند که دیگر تقریبا این قابلیت کاربرد گذشته خود را ندارد و تقریبا همگان به دنبال غیرفعال کردن دنبالک و بازتاب در وردپرس خود هستند.

قابلیت دنبالک و بازتاب اولین بار همراه با انتشار نسخه‌های اولیه وردپرس یعنی نسخه ۱.۲ معرفی شد که سال ۲۰۰۴ می‌باشد.

غیرفعال کردن دنبالک و بازتاب در وردپرس

دنبالک یا Trackback چیست؟

دنبالک یا Trackback یکی از ویژگی‌های وردپرس است که کار آن تسهیل ارتباط بین وبسایت‌های مختلف از طریق ارسال اطلاعیه می‌باشد. وقتیکه یک وبسایت وردپرسی یک پست و لینک به سایتی دیگر را منتشر می‌کند یک دنبالک یا Trackback به وبسایت لینک شده ارسال می‌شود تا سایت دیگر را از ارجاع و رفرنس به خود مطلع کند. این کارکرد در واقع برای ساخت یک شبکه از محتواهای به هم متصل ایجاد شده بود تا به کاربر اجازه دهد محتواهای مرتبط به هم را بیابند.

دنبالک یا Trackback چگونه عمل می‌کند؟

انتشار یک پست: وقتیکه کاربری یک پست را در وردپرس خود منتشر کرده و لینکی به وبسایت دیگر می‌دهد، وبسایت ارسال کننده یک دنبالک ایجاد می‌کند.

ارسال دنبالک: سایت ارسال کننده یک اعلان (دنبالک یا Trackback) به نشانی بازتاب سایت لینک شده ارسال می‌کند. این نشانی معمولا در متاداده پست هدف وجود دارد.

دریافت دنبالک: سایت دریافت کننده، دنبالک را پردازش کرده و آن را به عنوان یک اعلان در پست لینک شده نمایش می‌دهد و به این ترتیب یک لینک مرتبط بین دو وبسایت و پست ایجاد می‌شود.

بازتاب یا Ping چیست؟

بازتاب یا Ping (کوتاه شده Packet INternet Groper) ابزاری در سطح شبکه برای تست در دسترس‌پذیری یک هاست در شبکه اینترنت است. در وردپرس، عبارت بازتاب یا Ping اشاره به مکانیزمی دارد که در آن موتورهای جستجو و دیگر سرویس‌ها به محض انتشار یک پست در وبسایت شما مطلع خواهند شد. این مکانیزم باعث افزایش سرعت ایندکس محتوا می‌شود.

بازتاب یا Ping چگونه عمل می‌کند؟

انتشار یا به‌روزرسانی یک پست: وقتیکه یک کاربر پست جدیدی ایجاد می‌کند یا نوشته‌ای را به‌روزرسانی می‌کند، وردپرس یک بازتاب یا Ping به موتورهای جستجو ارسال می‌کند.

اطلاع به سرویس‌های به‌روزرسانی: بازتاب یا Ping شامل اطلاعاتی درباره محتوای به‌روز شده است که به سرویس‌های به خصوصی مانند Ping-O-Matic ارسال می‌شود و از طریق چنین سرویس‌هایی، موتورهای جستجو از محتوای منتشر شده یا به‌روز شده مطلع می‌شوند.

ایندکس توسط موتور جستجو: موتورهای جستجو پینگ یا بازتاب را دریافت می‌کنند و نسبت به ایندکس یا به‌روزرسانی محتوای ایندکس شده در موتور جستجو اقدام می‌کنند.

چرا بایستی دنبالک و بازتاب وردپرس را غیرفعال کنم؟

در روزهای آغازین وبلاگنویسی، دنبالک و بازتاب به عنوان روشی برای اطلاع وبلاگ ها به یکدیگر درباره لینک هایشان بود اما امروزه دیگر این قابلیت کارایی چندانی ندارد. در ادامه به دلایلی که باعث می‌شوند به فکر غیرفعال کردن دنبالک و بازتاب باشیم خواهیم پرداخت:

نگرانی‌های امنیتی

یکی از اصلی‌ترین دلایلی که باعث می‌شود به دنبال غیرفعال کردن دنبالک و بازتاب باشیم، مسایل امنیتی هست که این قابلیت‌ها در پی دارند.

هر دو ویژگی دنبالک و بازتاب یکی از دلایل مهم ارسال اسپم در وبسایت‌ها شناخته می‌شوند و می‌توانند راهی برای اجرای کدهای مخرب در وبسایت در نظر گرفته شوند. با ارسال بازتاب یا دنبالک‌های جعلی، مهاجمین می‌توانند منابع وبسایت شما را هدر دهند که به نوبه خود باعث ایجاد مسایل و مشکلات امنیتی برای وبسایت خواهد شد.

خطر اسپم

مکانیزم بازتاب و دنبالک، اگرچه که برای بهبود ارتباط بین پست‌های مرتبط در سطح شبکه اینترنت طراحی شده است اما می‌تواند مورد سواستفاده اسپمرها قرار گیرد. طبیعت باز این ویژگی‌ها به اسپمرها اجازه می‌دهد تا اعلانات بی‌ربط و مخرب را بر روی وبسایت شما ارسال کنند.

فناوری تاریخ گذشته

با گذشت زمان، شیوه ارتباط بین وبسایت‌ها و ایندکس محتوا در موتورهای جستجو دستخوش تحولات گسترده‌ای شده است و این فناوری دیگر کاربرد گذشته خود را ندارد. بسیاری از وبسایت‌های مدرن و سیستم‌های مدیریت محتوای امروزی از روش‌های به مراتب موثرتر و ایمن‌تری حالا استفاده می‌کنند.

بهینگی عملکرد

با غیرفعال کردن دنبالک و بازتاب، می‌توانید عملکرد وبسایت خود را بهبود دهید. این مساله مخصوصا برای وبسایت‌های بزرگ با ترافیک بالا صادق است چرا که پردازش مداوم دنبالک و بازتاب در چنین وبسایت‌هایی می‌تواند باعث هدررفت منابع سرور و در نتیجه زمان پاسخ بیشتر از سمت سرور شود.

راهنمای گام به گام غیرفعال کردن دنبالک و بازتاب در وردپرس

غیرفعال کردن دنبالک و بازتاب از طریق تنظیمات وردپرس

برای غیرفعال کردن دنبالک و بازتاب در وردپرس بایستی به صورت زیر عمل کنید:

  1. وارد پیشخوان مدیریت وردپرس خود شوید.
  2. از طریق پیشخوان مدیریت، منوی تنظیمات و سپس زیرمنوی گفت‌وگو را انتخاب کنید.
  3. گزینه «اجازه دادن به دیگر وبلاگ‌ها برای آگاه‌سازی پیوندی (بازتاب‌ها و دنبالک‌ها) روی نوشته‌های تازه.» را برای غیرفعال کردن دنبالک و بازتاب در وردپرس انتخاب کنید.
  4. صفحه را ذخیره کنید.

در صورتیکه قصد غیرفعال کردن دنبال و بازتاب روی نوشته به خصوصی را دارید بایستی وارد ویرایش همان پست شده و از طریق بخش گفت‌وگو اقدام به غیرفعال کردن گزینه «اجازه دادن پینگ‌بک و ترک‌بک» کنید.

همچنین می‌توانید با انتخاب دسته‌ای پست‌ها اقدام به غیرفعال کردن دنبالک و بازتاب روی وردپرس خود کنید.

غیرفعال کردن دنبالک و بازتاب به صورت کلی

همچنین می‌توانید از طریق افزونه‌هایی مانند No Self Pings اقدام به غیرفعال کردن دنبالک و بازتاب روی سیستم مدیریت محتوای وردپرس خود کنید. البته برخی از افزونه‌های امنیتی نیز این قابلیت را در خود جای داده‌اند.

روش دیگر برای غیرفعال کردن این قابلیت استفاده از کد سفارشی در فایل functions.php قالب فعال شماست. در صورتیکه از پوسته فرزند استفاده می‌کنید، فایل functions.php قالب فرزند را باز کنید و در صورتیکه نمی‌دانید قالب فرزند چیست یا چگونه ایجاد می‌شود، لطفا این آموزش را دنبال کنید.

کد زیر را به فایل functions.php قالب فرزند فعال روی وردپرس خود اضافه کنید:

// Disable pingback XMLRPC method
add_filter('xmlrpc_methods', function ($methods) {
    unset($methods['pingback.ping']);
    return $methods;
});

// Disable header links
remove_action('wp_head', 'rsd_link');
remove_action('wp_head', 'wlwmanifest_link');

به طور کلی غیرفعال کردن دنبالک و بازتاب در وردپرس یک حرکت مفید برای ارتقای امنیت و بهبود کیفیت عملکرد وبسایت در نظر گرفته می‌شود. با دنبال کردن راهنمایی که ارایه شد می‌توانید وبسایت خود را ایمن کرده و از خطرات بیشتر مصون نگاه دارید.

همیشه وردپرس، افزونه‌ها و پوسته نصب شده روی وردپرس خود را به‌روز نگه دارید.

۳.۷ / ۵. ۳

دیدگاه‌ها

یک پاسخ به “غیرفعال کردن دنبالک و بازتاب در وردپرس”

  1. زیبا نیم‌رخ
    زیبا

    مطالب بسیار مثمرثمروعالی بوددست مریزادمن که خیلی استفاده کردم درنهایت یک خسته نباشید و خدا قوت مشتی میگم بهتون بازهم از این دست مطالب لطفا برای مطالعه بزاریدازلطفتون ممنونم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *