خطا 401 چیست و در وردپرس چگونه بایستی رفع شود؟
وقتی که وبسایت خود را مرور می کنید با پیغام خطا 401 مواجه می شوید؟ اگر وبسایت وردپرسی شما پیغام خطا 401 را به بازدیدکنندگانتان نمایش می دهد، بایستی راه حلی برای این مشکل بیابید.
پیغام خطای 401 چه معنایی می دهد؟
خطا 401، کد وضعیت HTTP است که نشان می دهد که سرور با درخواست غیرمجاز مواجه شده است. کد خطا 401 بیشتر به این دلیل ایجاد می شود که دسترسی غیرمجاز به صفحه مشخص یا مقصدی بر روی وبسایت رخ داده است.
به زبان خودمانی خیلی ساده بدین معناست که بازدیدکننده شما (از طریق مرورگر) قادر به تایید اعتبار خود با سرور نیست و از این رو نمی تواند صفحه مورد درخواست را مشاهده کند. برای مثال، صفحه مشخصی نیاز به کلمه عبور و نام کاربری معتبری برای مشاهده شدن از جانب کاربر می باشد.
کد خطا 401 به مانند سایر کدهای هم خانواده خود 400 به معنای مشکلی از جانب کاربر است یعنی مشکل از سمت مشتری به وجود آمده است تا اینکه این مشکل از جانب وبسایتی باشد که تلاش به مرورش دارد.
خطا 401 و خطا 403
کاربران اغلب اوقات خطا 401 را با خطا 403 اشتباه می گیرند در حالیکه این دو کد خطا از یکدیگر متفاوت است. پیغام خطا 403 به معنای دسترسی به صفحه ای است که ممنوع می باشد در حالیکه پیغام خطای 401 به معنای مشکلی در تایید اعتبار دسترسی به صفحه است. این بدان معناست که خطای 401 لزوما به معنای ممنوع بودن چیزی نیست بلکه تنها سرور نمی تواند اعتبار درخواست دهنده دسترسی را تایید کند.
انواع پیامهای کد خطا 401
پیغام خطا 401 بسته به سرور شما متنوع خواهد بود اما یک خطای 401 به صورت کلی به اشکال زیر نشان داده می شود:
- 401 Unauthorized
- Authorization Required
- Access Denied
- HTTP Error 401 Unauthorized
چه چیزی باعث خطا 401 می شود؟
برخی از دلایل معمول خطای 401 عبارتانداز:
- آدرس اشتباه – برخی اوقات کد خطای 401 به دلیل آدرس اشتباه است. اطمینان یابید که آدرس سایتی که به دنبال آن هستید به درستی وارد شده باشد.
- اعتبار لاگین نادرست – برخی صفحات یک وبسایت، شما را ملزم به لاگین می کنند تا به اطلاعات دسترسی داشته باشید. اگر لاگین نکرده اید، احتمالا با خطا 401 مواجه خواهید شد. مطمئن شوید که مجوزهای لاگینی که وارد کرده اید صحیح باشند.
- نیاز به لاگین به صورت نادرست – این مساله اغلب به ندرت رخ می دهد اما در برخی مواقع، یک وبسایت که قاعدتا نیازمند لاگین نباشد هنوز یک صفحه لاگین را نمایش می دهد. این مساله از سمت مدیر وبسایت است و اغلب کاربر را با یک خطا 401 مواجه می کند.
- خطای DNS – برخی اوقات عدم عملکرد صحیح سیستم نام دامنه یا DNS می تواند پیغام خطای 401 بازگرداند. این اتفاق معمولا خیلی کم رخ می دهد.
- مسایل مربوط به امنیت/فایروال – در صورت رفتارهای مشکوک از سمت کاربر، برخی از افزونه های امنیتی وردپرس یا فایروال ها می توانند باعث ایجاد خطا 401 شوند.
- مسایل مربوط به افزونه – یک افزونه وردپرس در وبسایت می تواند باعث ایجاد خطا 401 بر روی وبسایتتان شود.
چگونه خطای 401 را در وردپرس از بین ببرم
اغلب اوقات خطای 401 را می توان با یک رفرش ساده از میان برد. اگر رفرش کردن صفحه مشکل شما را حل نکرد از گام های زیر استفاده کنید:
1. بررسی آدرس برای وجود خطا
ممکن است که خطای 401 به این دلیل که آدرس را به شکل نادرست تایپ کرده اید یا اینکه آدرس لاگین تغییر کرده است، به وجود آمده باشد. همچنین ممکن است که بر روی لینکی قدیمی در مرورگرتان کلیک کرده باشید، در این موارد که صفحه درخواستی شما وجود نداشته باشد ممکن است که سرور یک کد خطای 401 را بازگرداند. آدرس را برای بررسی اشتباهات تایپی بررسی کنید. همچنین می توانید از موتور جستجو برای یافتن آدرس صحیح صفحه مدنظر خود استفاده کنید.
2. خالی کردن کوکی و کش مرورگر
کش مرورگر شما از طریق کاهش زمان بار وبسایت به بهبود مرور کمک می کند. برای انجام اینکار، مرورگرها کپیهای محلی از محتوایی که مداوم مرور می کنید را ذخیره می کنند. کش مرورگر شما برخی اوقات با نسخه زنده از برنامه شما دچار همپوشانی می شود که منجربه پیغام خطای 401 می شود.
برای حل این مشکل بایستی کش مرورگر را خالی کنید. مشابه کش، کوکی های HTTP که معمولا تکه های کوچکی از داده های ذخیره شده هستند، نیز می توانند عامل دیگری باشند. کوکی های خراب و/یا نامعتبر می توانند باعث خطای دسترسی شوند. پاک کردن کوکی ها و تلاش برای باز کردن دوباره صفحه می تواند دوای درد باشد.
3. غیرفعال کردن افزونه های وردپرس
به این دلیل که افزونه وردپرس می توانند شیوه عملکرد وبسایت شما را تغییر دهد، می توانند یکی از دلایل به وجود آمدن خطای 401 در وردپرس باشند.
برخی اوقات افزونه های امنیتی وردپرس باعث ایجاد مسایلی میشوند. مثلا، برخی افزونه ها در صورتی که گمان حمله به وبسایتتان را داشته باشند، صفحه لاگین شما را قفل خواهند کرد که همین عمل می تواند در صورت تلاش برای باز کردن صفحه لاگین باعث ایجاد خطا 401 شود.
در این مورد وقتیکه مشکل را با غیرفعال کردن افزونه حل کردید، می توانید با پشتیبانی افزونه برای رفع کامل مساله در ارتباط باشید.
برخی اوقات نیز افزونهای با بخشی از وبسایت یا افزونهای دیگر ناسازگار است. برای کشف اینکه چه افزونه ای باعث ایجاد خطا 401 شده است تلاش کنید که تمام افزونه های وبسایت خود را غیرفعال کرده و سپس به صورت موردی اقدام به فعال سازی افزونه ها کنید.
4. حذف حفاظت با کلمه عبور در سطح سرور
اگر از htaccess/htpasswd برای محافظت بخش هایی از وبسایت وردپرس خود با کلمه عبور/نام کاربری بهره می برید تلاش کنید که این شیوه حفاظتی با کلمه عبور را غیرفعال کنید.
بسیاری از میزبان ها به شما ابزاری برای کنترل چنین کلمات عبوری را از طریق cPanel می دهند. به دنبال نام هایی مانند اسامی زیر در داشبورد cPanel خود باشید:
- Password protect directories
- Directory privacy
5. خالی کردن DNS
در مواردی نادر، خطاهای DNS می تواند سرور را مجبور به نمایش کد خطا 401 در مرورگر کند. برای حل این مساله بایستی DNS را اصطلاحا فلاش کنید. اگرچه که احتمال رخداد چنین مواردی تقریبا بعید است اما حل آن نیز بسیار آسان است.
برای کاربران ویندوز:
- به عنوان یک کاربر با دسترسی administrator وارد ویندوز شوید
- پنجره جستجو را باز کنید
- عبارت CMD.exe را در فیلد جستجو برای گشودن پنجره Command Prompt تایپ کنید
- عبارت روبرو را در رابط کاربری CMD وارد کنید: ipconfig/flushdns
6. منتظر بمانید
به مانند برخی از افزونه های امنیتی، برخی از شرکت های میزبانی وردپرس به صورت موقت اقدام به انسداد IP در صورتی می کنند که گمان کنند که کاری بد انجام می دهید – مثلا وارد کردن کلمه عبور اشتباه. در این مورد می توانید منتظر بمانید و دوباره امتحان کنید چرا که وبسایت شما برای دوره کوتاهی مسدود خواهد شد.
به خاطر داشته باشید که بسیاری از وبسایت های وردپرسی زمانی را برای نگهداری لازم دارند. اگر خطا 401 را بر روی سایت شخص دیگری ملاحظه می کنید، ممکن است که عملیات بازسازی بر روی وبسایت در جریان است که به صورت موقت باعث ایجاد خطا 401 شده است.
0 / 5. 0
دیدگاهتان را بنویسید