آشنایی با وردپرس: وردپرس چگونه کار می کند؟
اگر در کار با وردپرس تازه کار هستید یا اینکه به تازگی از یک وبسایت استاتیک به سیستم مدیریت محتوای وردپرس مهاجرت کرده اید، شاید بخواهید بدانید که وردپرس چگونه کار می کند.
وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا یا CMS است. این سیستم مدیریت محتوا با ترکیب چند فایل مرکزی، یک پایگاه داده، فایل هایی که می افزایید یا نصب می کنید و بخش مدیریتی که به شما اجازه مدیریت کل این سیستم را می دهد کار می کند.
اجزای وردپرس
وردپرس شامل اجزای زیر است:
- هسته وردپرس: فایل های هسته، باعث نصب وردپرس می شوند. بایستی اینها را پیش از هرکاری دیگر نصب کنید تا وردپرس بتواند کار کند.
- پایگاه داده: اینجا جایی است که تمام محتوای شما و تنظیمات سیستم مدیریت محتوای شما ذخیره سازی و نگهداری می شود. وردپرس بدون پایگاه داده نمی تواند کار کند. اگر وردپرس را به صورت دستی نصب کنید، بایستی پایگاه داده را ایجاد کنید. اما اگر از نصب کننده خودکار استفاده می کنید، اینکار به صورت خودکار انجام می شود.
- فایل های بیشتر: جدای از فایل های هسته وردپرس، می توانید فایل های بیشتری را برای قالب ها، افزونه ها و یا از طریق آپلود فایل اضافه کنید. اینکار باعث اجرای بهتر وردپرس شده و آن را برای شما منحصر به فرد می کند.
- صفحه مدیریت: صفحات مدیریت یا داشبورد، این امکان را برای شما فراهم می کند تا با هسته وردپرس در تعامل باشید. این به معنای مدیریت وبسایت بدون نوشتن کد است.
اجازه دهید که نگاهی به هر یک از این بخشها به صورت مفصل تر داشته باشیم.
هسته وردپرس
وردپرس بر اساس فایل هایی ساخته شده که هسته وردپرس را شکل می دهند. وقتیکه وردپرس را نصب می کنید، کاری که در واقع انجام می دهید افزودن مجموعه ای از فایل ها به وبسایت تان است. این فایل ها شامل کدهایی است که خود وردپرس را به حرکت و اجرا وا می دارند.
می توانید وردپرس را به یکی از دو شکل زیر نصب کنید:
- با استفاده از یک نصب کننده خودکار که توسط شرکت میزبان ارایه می شود. این روش، راحتترین مسیر برای نصب وردپرس محسوب می شود.
- دانلود بسته نصبی از wordpress.org و آپلود آنها بر روی هاست خود. این روش، مطمئن ترین روش است.
پایگاه داده
وبسایت شما به همراه هسته وردپرس، برای کار کردن به یک پایگاه داده نیازمند است.
اینجا جایی است که کل محتوا و تنظیمات شما ذخیره می شود. پایگاه داده وردپرس شامل 12 جدول می شود. جداول جداگانه ای برای چیزهایی مانند پست ها، متاداده ها، تنظیمات و … وجود دارند.
نبایستی نگران این جداول در پایگاه داده وردپرس خود باشید. وردپرس به صورت خودکار داده ها را درون آنها ذخیره سازی کرده و آن داده ها را هر زمانیکه از وبسایت تان استفاده می کنید، به روزرسانی می کند.
تلاش نکنید که به صورت دستی این پایگاه داده را ویرایش کنید، ولو اینکه اجازه اینکار را داشته باشید. اینکار ریسک زیادی را ایجاد می کند که ممکن است منجربه خرابی وبسایتتان شود. و البته بازگردانی چنین اشتباهی نیز کاریست سخت.
فایل های اضافی: قالب ها، افزونه ها و آپلودها
همانطور که پیشتر اشاره شد، هسته وردپرش شامل مجموعه ای از فایل هایی است که شامل کدهایی است که باعث اجرای وردپرس می شود. اگر قصد تغییر در عملکرد وردپرس خود را دارید، با نصب یک افزونه مناسب و مرتبط به استقبال این روند بروید.
با افزودن افزونه، به علاوه فایل هایی که هسته وردپرس را ایجاد می کنند، فایل های بیشتری را به وبسایت تان می افزایید. درست مانند هرچیز دیگری، اینکار را نمی توان به صورت دستی انجام داد. نیازی نیست که فایل افزونه را به صورت دستی در فضای میزبان خود آپلود کنید. در عوض از صفحه مدیریت وردپرس برای نصب فایل ها استفاده کنید.
فایل های دیگری که توسط وردپرس استفاده می شوند عبارتند از: فایل های قالب – فایل های افزونه – فایل های آپلود
شما تمام این فایل ها را در پوشه wp-content در پوشه نصبی وردپرس تان خواهید یافت (اگرچه که برای کار با آنها نیاز به دسترسی به این پوشه را ندارید). اجازه دهید که به هریک نگاهی بیاندازیم.
فایل های قالب
فایل هایی وجود دارند که باعث کارکرد درست قالب شما می شوند. قالب شما می گوید که وبسایت شما به چه شکلی ظاهر شود و چگونه محتوا را نمایش دهد. هر وبسایت به صورت عادی تنها با یک قالب کار می کند و آن قالب شامل فایل های قالب است که وردپرس از آنها برای نمایش محتوا از پایگاه داده و نمایش آن بر روی صفحه استفاده می کند. قالب شما همچنین شامل فایل های استایل است که شیوه نمایش را تعیین می کنند.
مهم است که وقتی اختصاص دهید و قالب مناسب با کار خود را برای وبسایت خود انتخاب کنید چرا که قالب دقیقا واسط محتوای شما با کاربر است و امکاناتی را در اختیار او قرار می دهد. بسیاری از قالب ها هم هستند که امکان سفارشی سازی قالب را فراهم می کنند.
اگر از قالبی استفاده می کنید حتما قالب فرزند آن را نیز فعال کنید (چگونه قالب فرزند ایجاد کنم؟). وقتیکه قصد ویرایش قالب را دارید اینکار را با ویرایش قالب فرزند انجام دهید. با اینکار، تغییرات شما بدون ویرایش مستقیم قالب اصلی انجام می شود. اگر فایل های قالب اصلی را به صورت مستقیم ویرایش کنید، با به روز رسانی بعدی امکان دارد که تمام تغییراتی که در قالب ایجاد کرده اید را از دست دهید اما تغییرات در قالب فرزند دست نخورده باقی خواهد ماند.
فایل های قالب خود را در پوشه wp-content/themes خواهید یافت، جاییکه هر قالب پوشه خود را خواهد داشت. نیازی نیست که نگران این قضیه باشید. مهمترین مساله در کار با قالب این است که برای دسترسی به قالب ها بایستی به مسیر نمایش > قالب ها در محیط مدیریت وردپرس بروید.
فایل های افزونه
اگر می خواهید در عملکرد وبسایت خود تغییری ایجاد کنید بایستی اینکار را با نصب افزونه انجام دهید.
افزونه ها کارکرد بیشتری به وبسایت شما می افزایند. اینکار می تواند از یک پیغام ساده در پانویس وبسایت باشد تا بهبود در عملکرد سئو وبسایت.
در نصب افزونه زیاده روی نکنید چرا که می تواند باعث اختلال در عملکرد وبسایت شما شود (اشتباهات هزینهبردار در کار با وردپرس). افزونه های بسیاری در زمینه امنیت، پشتیبان گیری، سئو و عملکرد وجود دارند. برای دسترسی به این افزونه ها می توانید به بخش افزونه وردپرس مراجعه کنید.
0 / 5. 0
دیدگاهتان را بنویسید