
HTML مخفف Hyper Text Markup Language است و به عبارتی پراستفاده ترین زبان در طراحی صفحات وب و توسعه آنها محسوب می شود؛ از این رو یادگیری HTML یک ضرورت محسوب می شود. HTML توسط برنرز لی در اواخر 1991 ساخته شد و اولین استانداردهای HTML بهرحال در 1995 منتشر شد. HTML 4 بزرگترین نسخه از HTML بود که در اواخر 1999 منتشر شد.
اگرچه که HTML 4 نسخه ای بود که به صورت گسترده مورد استفاده قرار می گرفت اما حالا ما از نسخه 5 HTML استفاده می کنیم که در واقع بسطی از HTML 4 محسوب می شود و در سال 2012 منتشر شد.
چرا بایستی HTML بیاموزم؟
در ابتدا HTML به منظور تعریف ساختار اسنادی مانند سرآیندها، پاراگراف ها، لیست ها و … ایجاد شده بود تا به اشتراک گذاری اطلاعات علمی را بین دانشمندان تسهیل کند. حالا HTML به صورت گسترده ای فرمت صفحات وب است که امروزه تگ های متفاوتی نیز در زبان HTML در دسترس می باشند.
یادگیری HTML برای دانشجویان و متخصصینی که می خواهند مهندسین نرم افزار شوند و در زمینه توسعه وب فعالیت کنند یک ضرورت محسوب می شود. در زیر یک سری از مزایای یادگیری HTML را می بینید:
- ساخت وبسایت: می توانید وبسایتی ایجاد کرده یا یک قالب وب را سفارشی سازی کنید.
- طراح وب شوید: اگر می خواهید طراح وب حرفه ای شوید یادگیری HTML و CSS یک ضرورت است.
- درک وب: اگر می خواهید وبسایت تان را بهینه سازی کنید تا سرعت آن و عملکردش را بهبود بخشید دانستن HTML منجربه بهترین نتیجه می شود.
- یادگیری دیگر زبان ها: وقتیکه مبانی HTML را فراگرفتید، سپس یادگیری دیگر فناوری ها مانند جاوااسکریپت، PHP یا انگولار آسان تر خواهد شد.
Hello World با استفاده از HTML
برنامه معروف Hello World را می توان به صورت زیر به زبان HTML نوشت.
<!DOCTYPE html> <html> <head> <title>This is document title</title> </head> <body> <h1>This is a heading</h1> <p>Hello World!</p> </body> </html>
کاربردهای HTML
همانطور که پیشتر اشاره شد، HTML یکی از پراستفاده ترین زبان ها در سراسر وب محسوب می شود. در زیر برخی از این کاربردها را خواهید خواند:
- توسعه صفحات وب: HTML برای ساخت صفحات وب استفاده می شود که در سراسر اینترنت مورد استفاده قرار می گیرد. تقریبا هر صفحه ای در وب از تگ های HTML استفاده میکند.
- مرور اینترنت: تگ های HTML برای مرور از یک صفحه به صفحه ای دیگر استفاده می شوند که به شدت در مرور اینترنت مورد استفاده قرار می گیرند.
- رابط کاربری واکنشگرا: امروزه صفحات وب به خوبی در تمام سکوها، موبایل ها، تبلت، کامپیوترهای رومیزی و لپ تاپ به صورت درست و صحیح نمایش داده می شود.
- پشتیبانی آفلاین: صفحات HTML را می توان به صورت آفلاین بر روی یک کامپیوتر شخصی یا گوشی تلفن بدون نیاز به اینترنت بارگزاری کرد.
- توسعه بازی: HTML5 پشتیبانی ذاتی از خصوصیاتی دارد که در توسعه بازی مفید هستند.
مخاطبان یادگیری HTML
یادگیری HTML برای طراحان وب و توسعه دهندگان یک ضرورت است. برای یادگیری این زبان نیاز به دانش خاصی ندارید. بایستی تجربه کار با ویرایشگرهای متون تحت سیستم عامل را داشته باشید و به صورت کلی درک خوبی از کار با سیستم عامل داشته باشید.