آیا پلاگین وردپرس باعث کاهش سرعت می شود؟
پرسش بزرگ در اینباره این است که کدام گزینه بهتر است: نصب پلاگین وردپرس برای افزودن کارکرد مورد نظر یا افزودن کد سفارشی در functions.php؟
می دانیم که بهتر است که از نصب افزونه های پرتعداد وردپرس بر روی وبسایت بر حذر باشیم زیرا که باعث کاهش سرعت وبسایت می شود. فرض کنید که پلاگینی را فعال کرده ایم و با کمک آن پلاگینِ وردپرس اقدام به ساخت جداول در صفحاتی می کنیم. پس از اینکه کار خود را به انجام رسانیدیم اقدام به غیرفعال سازی افزونه می کنیم.
آیا پلاگین غیرفعال شده همچنان بر سرعت وبسایت تاثیر خواهد گذارد؟
واقعیت: پلاگین فعال وردپرس به خودی خود باعث سربار وردپرس نمی شود
در واقع عبارت «تعداد زیاد پلاگین وردپرس باعث کاهش سرعت وبسایت می شود» عبارتی معمول است اما در حقیقت درست نیست. وقوع کاهش سرعت در وردپرس به پلاگین های نصب و فعال شده بر روی وردپرس، کارکرد و کیفیتشان بستگی دارد.
به طور کلی، پلاگین های فعال به خودی خود تاثیری بر سرعت وبسایت و به طور مشخص رابط کاربری ندارند. همانطور که پلاگین غیرفعال هرگز بر سرعت وبسایت تاثیر نخواهد گذارد. این پلاگین ها یا افزونه ها تنها فضای دیسک را اشغال کرده و اندکی بر سرعت بارگیری صفحه پلاگین وردپرس در صفحه مدیریت تاثیر خواهند گذارد.
برای روشن شدن قضیه بهتر است ببینیم که پلاگین ها روی سیستم مدیریت محتوای وردپرس چگونه عمل می کنند.
پلاگین وردپرس چگونه بارگیری میشود؟
وقتیکه پلاگینی را فعال می کنید، وردپرس، مسیر را در فایل اصلی خود از طریق activate_plugin می نویسد. سپس وقتیکه هر صفحه ای را باز می کنید (صفحه مدیریت، صفحه اصلی سایت و …) وردپرس لیستی از تمام پلاگین های فعال را از گزینه activate_plugin می خواند که شامل آرایه ای از نام فایل اصلی پلاگینها می شود.
وردپرس پس از دریافت این مقادیر، خیلی ساده فایل اصلی هر پلاگین یا افزونه را اجرا می کند. تابع wp_get_activate_and_valid_plugins لیستی از پلاگین های فعال را باز می گرداند. کد مربوط به افزونه ها به زبان php در فایل wp-settings.php قرار دارد و به این صورت است:
// Load active plugins. foreach ( wp_get_active_and_valid_plugins() as $plugin ) { wp_register_plugin_realpath( $plugin ); include_once( $plugin ); } unset( $plugin );
و این مقداری است که در آن اطلاعات مربوط به پلاگین های فعال ذخیره می شوند:
$active_plugins = get_option( 'active_plugins' ); /* Getting in $active_plugins Array ( [0] => 404-error-monitor/index.php [1] => backupwordpress/backupwordpress.php [2] => democracy-poll/democracy.php [3] => disable-emojis/disable-emojis.php ) */
این روال نشان می دهد که پلاگین با کد خالی که کاری هم انجام نمی دهد، به هیچ وجه بر سرعت وبسایت تاثیر منفی نمی گذارد.
دقت داشته باشید که موردی از پلاگین غیرفعال در این لیست وجود ندارد، بدین معنا که تاثیری بر سرعت وبسایت ندارند.
مورد 33 افزونه
تصور کنید که 32 پلاگین دارید که هر یک شامل چند خط کد می شوند و هر یک نیز تغییرات کوچکی را بر روی عملکرد وردپرس می گذارند. پلاگین وردپرس دیگری نیز وجود دارد که شامل 1000 خط کد است و تغییرات بسیاری را به نسبت آن 32 پلاگین وردپرس انجام می دهد: فیلترهایی اجرا می کند، کوئری هایی را بر روی پایگاه داده صورت می دهد، کارکردهایی را به وبسایت می افزاید و اطلاعاتی را در صفحه مدیریت یا صفحه اصلی سایت برای کاربر/کاربران به نمایش در می آورد.
افزونه 33 به نسبت 32 افزونه پیشین خود بار زیادی را بر روی سیستم وارد می کند. بنابراین گزینه «پلاگین بیشتر برابر است با عملکرد بدتر وردپرس» در واقع نادرست است. کمیت اهمیت ندارد بلکه کیفیت کار و پیچیدگی پلاگین وردپرس در اینجا حائز اهمیت است.
چه زمانی پلاگین ها بر سرعت وبسایت تاثیرگذار خواهند بود؟
تاثیر بر سرعت در کد پلاگین رخ می دهد بنابراین کاملا به عملکرد پلاگین وردپرس و کیفیت کد آن بستگی دارد.
همچنین اثرگذاری زمانی رخ می دهد که وردپرس به دنبال نسخه جدیدی از افزونه در به اصطلاح کار زمانبندی شده خود (cron) می گردد: با اینکار پلاگین های فعال و غیرفعال به صف بررسی وارد می شوند. اما دقت داشته باشید که این اتفاق تنها در محیط مدیریت وردپرس رخ می دهد.
بهرحال وردپرس تنها یک درخواست به API خود می فرستد و داده ها را برای تمام پلاگین های نصب شده از مخزن وردپرس به صورت یکباره دریافت می کند. و افزونه یا پلاگین های پولی معمولا یک درخواست را به ازای یک پلاگین وردپرس انجام می دهند.
چطور متوجه شوم که چه پلاگین وردپرس باعث کاهش سرعت سیستم می شود؟
اگر مشکلی دارید و گمان می برید که این مشکل از جانب پلاگین یا افزونه ای حادث شده است بایستی:
- از روش قدیمی برای غیرفعال سازی پلاگین وردپرس به صورت یک به یک استفاده کنید تا از نقش معیوب افزونه یا پلاگین وردپرس و نقش آن در کاهش سرعت وبسایت اطمینان یابید.
- افزونه Query Monitor را نصب کنید و آمار خروجی را بررسی کنید و ببینید که چه پلاگین یا افزونه وردپرس باعث استفاده بیش از حد از منابع سرور و ایجاد بار زیاد بر روی وبسایت می شود.
- پلاگین P3 را نصب کنید و از این طریق شاید بتوانید عیب اصلی بر روی سیستم خود را بیابید.
0 / 5. 0
دیدگاهتان را بنویسید