شیوه درست انتقال وردپرس از HTTP به HTTPS
در سال 2014، گوگل اعلام کرد که HTTPS به صورت رسمی یکی از عوامل رتبه بندی برای جستجوی گوگل است. در ابتدا فروشگاه های اینترنتی از این بابت نگران بودند اما به مرور زمان به چیزی تبدیل شد که هر کاربر وردپرس می بایست برای بهبود سئو وبسایت خود بدان عمل می کرد.
خوشبختانه راه اندازی SSL برای وردپرس بسیار آسان است. برای راه اندازی HTTPS بر روی وردپرس خود بایستی 7 گام زیر را بردارید.
گام 1: افزودن HTTPS وردپرس با نصب گواهینامه SSL
گواهینامه SSL چیزی است که باعث اتصال وبسایت شما به HTTPS می شود. اگر از هاست اشتراکی استفاده می کنید، آسان ترین گواهینامه SSL برای شما استفاده از Let’s Encrypt است. گواهینامه های Encrypt از هر دو مزیت رایگان بودن و استفاده گسترده توسط میزبان های وب بهره مند هستند.
نکته دوم بسیار اساسی است مگر اینکه از سرور اختصاصی برای سایت وردپرسی خود استفاده کنید، که در این صورت توصیه می شود که از پشتیبانی میزبان هاست خود استفاده کنید.
وقتیکه گواهینامه SSL نصب شد، می توانید با رفتن به https://yourdomain.com وجود این گواهینامه را تایید کنید. اما بایستی مطمئن شوید که ارتباط شما 100% بر روی SSL برقرار شده باشد.
گام 2: نصب و پیکربندی افزونه Really Simple SSL
اگر میبینید که ارتباط شما کاملا ایمن نیست و از SSL استفاده نمی شود به این دلیل است که وردپرس هنوز تصاویر و دیگر چندرسانه ای ها را که پیش از نصب SSL روی وردپرس شما بارگذاری شده بود را با آدرس http می شناسد. برای حل این مساله بایستی پیوند تمام تصاویر را بر روی https تنظیم کنید.
خوشبختانه نیازی نیست که این کار را به صورت دستی انجام دهید. افزونه Simple Plugin این کار را برای شما انجام می دهد. علاوه بر این، این افزونه دو تغییر مهم دیگر نیز انجام می دهد:
- آدرس سایت شما را در تنظیمات وردپرس به HTTPS تغییر می دهد.
- تمام اشخاص و ترافیک موتورهای جستجو را به نسخه HTTPS با تغییر مسیر 301 انتقال می دهد. این عمل برای جلوگیری از تنبیه محتوای دوگانه از جانب گوگل بسیار ضروری است.
برای مدیریت تمام این موارد بایستی افزونه Really Simple SSL را نصب و فعال سازی کنید. برای اطمینان از درستی تمام موارد از بخش تنظیمات مدیریت وردپرس خود گزینه SSL را انتخاب کنید تا از تیک خوردن تمام موارد اطمینان یابید.
گام 3: تایید موفقیت HTTPS وردپرس بر روی بخش front end وبسایت
حالا بایستی به بخش عمومی وبسایت خود رفته و دو چیز را بررسی و تایید کنید:
ابتدا اینکه مطمئن شوید وقتی که آدرس http://yourdomain.com را در آدرس بار مرورگر خود تایپ میکنید بدون مشکل و به درستی به آدرس https://yourdomain.com منتقل می شوید.
سپس مطمئن شوید که قفل سبزرنگ کنار نام دامنه خود را در تمام صفحات وبسایت خود مشاهده می کنید.
اینها تمام کاری است که برای راه اندازی SSL بر روی وبسایت وردپرسی خود بایستی انجام دهید. اما بهرحال چند مورد دیگر وجود دارد که بایستی حواستان به آنها هم باشد.
گام 4: به روز رسانی آدرس سایت در گوگل آنالیتیک
برای حفظ آمار ردگیری درست بایستی آدرس را در گوگل آنالیتیک از HTTP به HTTPS تغییر دهید. برای اینکار به مسیر Admin > Property Settings بروید. سپس از منوی کشویی زیر آدرس پیش فرض Default URL از حالت http به https بروید.
سپس اقدام به ذخیره سازی تغییرات کنید. کد ردگیری گوگل آنالیتیک که به وبسایت وردپرسی افزوده بودید همان خواهد بود و نیازی به بهروزرسانی ندارد.
گام 5: ساخت property جدید در Google Search Console
متاسفانه اگر از Google Search Console استفاده می کنید نمی توانید به سادگی آدرس سایت را تغییر دهید. برای ساخت property به روز شده بایستی نسخه جدیدی را برای HTTPS ایجاد کنید. برای اینکار بایستی به Google Search Console رفته و Property جدیدی را ایجاد کنید.
گام 6: به روز رسانی آدرس CDN به HTTPS
اگر از CDN استفاده می کنید، بایستی آدرس وبسایت خود در تنظیمات CDN را نیز تغییر دهید. به این دلیل که فرآیند دقیق نیازمند CDN به خصوصی است که از آن استفاده می کنید بایستی برای راهنمای بیشتر با پشتیبان CDN خود تماس بگیرید.
گام 7: به روز رسانی لینک های زیر نظر شما به HTTPS
اگر از لینک به وبسایت وردپرس از طریق شبکه های اجتماعی استفاده می کنید، بایستی تمام این لینک ها را طوری تنظیم کنید که به نسخه HTTPS وبسایت تان اشاره کنند. البته اگر از افزونه Really Simple SSL استفاده می کنید این افزونه تغییر مسیر 301 را انجام می دهد تا به صورت خودکار ترافیک HTTP را به HTTPS انتقال دهد. اما بهتر است که این تغییر مسیرها را حذف کنید.
اگر می خواهید که استفاده از SSL را برای محیط مدیریتی وردپرستان اجباری کنید می توانید کد زیر را در فایل wp-config.php خود بیافزایید:
define('FORCE_SSL_ADMIN', true);
آیا رفتن به HTTPS وردپرس باعث افزایش رتبه وبسایت می شود؟
گوگل واضحا گفته که SSL عامل رتبه بندی مثبتی برای یک وبسایت محسوب می شود. اما برخی افراد از این بابت نگران هستند که روند واقعی رفتن به وردپرس HTTPS ممکن است باعث کاهش رتبه در سیستم رتبه بندی گوگل شود. البته باید گفت که فعال کردن SSL بر روی میزبان و استفاده از آن در نهایت باعث ضربه به رتبه بندی وبسایت نمی شود.
5 / 5. 1
دیدگاهتان را بنویسید