راهنمای مجوز و نقش های کاربری در وردپرس
وردپرس دارای سیستم مدیریت مجوز و نقش های کاربری میباشد که میگوید چه کاربری چه کاری را میتواند یا نمی تواند در وبسایت انجام دهد. دانستن این مجوزها و نقش های کاربری در وردپرس اهمیت بسیاری زیادی دارد. در این راهنمای کامل برای مجوز و نقش کاربری در وردپرس، هر نقش را به صورت ساده مقایسه و تشریح خواهیم کرد.
بعد از نصب وردپرس، پنج نقش کاربری پیش فرض وجود دارد:
- Administrator
- Editor
- Author
- Contributor
- Subscriber
1. مدیریت یا Administrator
به صورت پیش فرض، مدیر قدرتمندترین نقش کاربری را دارد. کاربران با نقش کاربری مدیریت میتوانند مطالب جدید ایجاد کرده، آنها را ویرایش کنند، یا مطالب افراد دیگر را ویرایش یا حذف کنند.
این کاربران میتوانند پلاگینهای روی وبسایت را نصب، ویرایش و حذف کنند. مهمتر اینکه مدیریت میتواند کاربران جدید را به وبسایت اضافه کرده یا اطلاعات کاربران جاری از جمله کلمه عبور آنها را ویرایش یا کاربری را حذف کند.
این نقش کاربری معمولا برای سازنده وبسایت در نظر گرفته شده و کنترل کاملی را به شما برای مدیریت وبسایت وردپرسیتان میدهد. اگر یک وبسایت چندکاربره روی وردپرس را اجرا میکنید، بایستی نسبت به اینکه به چه فردی نقش کاربری مدیر میدهید مراقب باشید.
2. Editor یا ویرایشگر
کاربران با نقش کاربری ویرایشگر وظیفه ویرایش محتوا روی وردپرس را دارند. این دسته از کاربران میتوانند، مطالب خودشان یا کاربران دیگر را ایجاد کننده، یا مطالب موجود را ویرایش کرده، منتشر کنند یا حذف کنند. یک ویرایشگر می تواند نظرات را نیز حذف، تایید یا ویرایش کند و برچسبها و دستهبندیهای ایجاد شده را نیز مدیریت کند.
ویرایشگر دسترسی به تنظیمات وبسایت، نصب یا حذف پلاگین یا افزودن کاربر ندارد.
3. Author یا نویسنده
همانطور که از نامش بر میآید، کاربران با نقش کاربری نویسنده میتوانند مطالبی را نوشته، ویرایش کرده یا منتشر کنند. آنها همچنین میتوانند مطالب مربوط به خود را حتی پس از انتشار نیز حذف کنند.
در نظر داشته باشید که نویسنده وقتیکه مطلبی را نگارش میکند نمیتواند دستهبندی را ایجاد کند. اما میتواند برچسبهایی را به مطالبش بیافزاید.
نویسندگان میتوانند نظرات را مشاهده کنند اما نمی توانند آنها را تایید، حذف یا ویرایش کنند.
این دسته از کاربران دسترسی به تنظیمات، پلاگین یا قالب ندارند. اینطور میتوان گفت که این نقش کاربری، پایینترین ریسک را برای اعطا به کاربران دارد اگرچه که نویسنده میتواند مطالب خودش که منتشر شده را حذف کند.
4. Contributor یا مشارکت کننده
یکی دیگر از نقش های کاربری در وردپرس، نقش مشارکت کننده است. مشارکت کنندگان میتوانند مطالب را ایجاد کنند و مطالب مربوط به خودشان را نیز ویرایش کنند اما توانایی انتشار هیچگونه مطالبی را ندارند.
بزرگترین نکته منفی در رابطه با نقش کاربری مشارکت کننده این است که آنها نمیتوانند فایلی را آپلود کنند؛ در نتیجه نمیتوانند تصاویری را به مقاله خودشان بیافزایند.
مشارکت کنندگان تنها میتوانند دیدگاهها را مشاهده کنند و توانایی حذف یا تایید آنها را ندارند.
5. Subscriber یا مشترک
آخرین مورد از نقش های کاربری در وردپرس، نقش کاربری مشترک است. مشترکین میتوانند به وبسایت وردپرسی شما لاگین کرده و اطلاعات نمایه کاربری خود را بهروزرسانی کنند. آنها میتوانند کلمه عبور خود را تغییر دهند. مشترکین توانایی نوشتن مطلب، مشاهده دیدگاهها یا هیچ کاری قابل توجهی را در محیط مدیریت وردپرس ندارند.
این نقش کاربری زمانی مفید است که میخواهید پیش از خوانده شدن یک نوشته یا برای ارسال دیدگاه، کاربران را ملزم به لاگین یا ثبتنام در وبسایت خود کنید.
ویرایش نقش های کاربری در وردپرس
نقش های کاربری در وردپرس به شکلی طراحی شده که با نیازمندی بیشتر وبسایتها تطابق داشته باشد. به عنوان مثال اگر میخواهید مجله آنلاینی راه بیاندازید، میتوانید نقش کاربری ویرایشگر را به کارمند ارشد و نقش کاربری نویسنده را به کارمند رده پایینتر اختصاص دهید. نقش کاربری مشارکت کننده را به نویسندههای میهمان و نقش کاربری مشترک را نیز به بازدیدکنندگان وبسایتتان اختصاص دهید.
ویرایش نقش های کاربری در وردپرس
برای ویرایش نقش های کاربری در وردپرس چندین راه وجود دارد که در ادامه در خصوص روشهای ویرایش این نقشهای پیشفرض روی وردپرس توضیح خواهیم داد.
استفاده از افزونه
در روش اول، میتوانید با استفاده از افزونههای اختصاصی که برای اینکار منتشر شدهاند و رایگان نیز هستند اقدام به ویرایش نقش های کاربری در وردپرس کنید.
برای اینکار بایستی از طریق پیشخوان مدیریت وبسایت خود اقدام به نصب افزونه Members یا User Role Editor کنید.
پس از نصب و فعالسازی افزونه User Role Editor از طریق پیشخوان مدیریت وردپرس وبسایت خود، میتوانید لیستی از نقشهای پیشفرض کاربری در وردپرس را مشاهده کنید که امکان تغییر در قابلیتهای هر یک را دارید.
استفاده از کد سفارشی
روش دیگر برای تغییر نقش های کاربری در وردپرس، استفاده از کد سفارشی است.
برای اینکا به فایل functions.php قالب فرزند وبسایت خود بروید و فایل را برای ویرایش باز کنید. حتما به یاد داشته باشید که پیش از اعمال هرگونه تغییر، از قالب وبسایت خود بکآپ تهیه کنید.
از توابع add_cap برای افزودن قابلیت و از remove_cap برای حذف قابلیت یک نقش کاربری به خصوص استفاده کنید. به عنوان مثال، تکه کد زیر، قابلیت بارگذاری فایل را به کاربران با قنش کاربری نویسنده اضافه خواهد کرد.
$author_role = get_role('author');
$author_role->add_cap('upload_files');
ساخت نقش کاربری سفارشی
اگر قصد ساخت یک نقش کاربری اختصاصی و سفارشی را دارید میتوانید اینکار را با کمک افزونههایی مانند User Role Editor اقدام به انجام اینکار کنید.
همچنین میتوانید با کمک تابع add_role در وردپرس اقدام به ساخت نقش کاربری جدید کنید.
add_role('custom_role', 'Custom Role', [
'read' => true,
'edit_posts' => true,
// Add additional capabilities as needed
]);
5 / 5. 1
دیدگاهتان را بنویسید