راهنمای نقش و مجوز کاربری در وردپرس

وردپرس حاوی سیستم مدیریت نقش و مجوز کاربری می باشد که می گوید چه کاربر به خصوصی چه کاری را می تواند یا نمی تواند در وبسایت انجام دهد. دانستن این نقش ها و مجوزهای کاربری در سیستم مدیریت محتوای وردپرس حیاتی است. در این راهنمای نقش و مجوز کاربری در وردپرس، ما هر نقش و مجوز کاربری در وردپرس را به صورت ساده مقایسه خواهیم کرد.
بعد از نصب وردپرس، پنج نقش کاربری پیش فرض وجود دارد:
- Administrator
- Editor
- Author
- Contributor
- Subscriber
1. مدیریت یا Administrator
به صورت پیش فرض، مدیر قدرتمندترین نقش کاربری را دارد. کاربران با نقش کاربری مدیریت می توانند مطالب جدید افزوده، آنها را ویرایش کنند، یا مطالب افراد دیگر را ویرایش یا حذف کنند.
این کاربران می توانند پلاگین های روی وبسایت را نصب، ویرایش و حذف کنند. مهمتر اینکه مدیریت می تواند کاربران جدید را به وبسایت افزوده یا اطلاعات کاربران جاری از جمله کلمه عبور آنها را ویرایش یا کاربری را حذف کند.
این نقش های کاربری معمولا برای سازندگان وبسایت در نظر گرفته شده و کنترل کاملی را به شما برای مدیریت وبسایت وردپرسی تان می دهد. اگر یک وبسایت چندکاربری وردپرسی را اجرا می کنید، بایستی نسبت به اینکه به چه فردی نقش کاربری مدیر می دهید مراقب باشید.
2. Editor یا ویرایشگر
کاربران با نقش کاربری ویرایشگر در وردپرس کنترل کامل بر بخش های محتوایی وبسایت دارند. این دسته از کاربران می توانند، مطالب را افزوده، ویرایش کرده، منتشر کنند یا حذف کنند، از جمله مطالب مربوط به کاربران دیگر. یک ویرایشگر می تواند نظرات را نیز حذف، تایید یا ویرایش کند.
ویرایشگر دسترسی به تنظیمات وبسایت، نصب یا حذف پلاگین یا افزودن کاربر ندارد.
3. Author یا نویسنده
همانطور که از نامش بر می آید، کاربران با نقش کاربری نویسنده می توانند مطالب مربوط به خودشان را نوشته، ویرایش کرده یا منتشر کنند. آنها همچنین می توانند مطالب مربوط به خود را حتی پس از انتشار نیز حذف کنند.
در نظر داشته باشید که نویسنده وقتیکه مطلبی را نگارش می کند نمی تواند دسته بندی را ایجاد کند. اما می توانند برچسب هایی را به مطالبش بیافزاید.
نویسندگان می توانند نظرات را مشاهده کنند اما نمی توانند آنها را تایید، حذف یا ویرایش کنند.
این دسته از کاربران دسترسی به تنظیمات، پلاگین یا قالب ندارند. اینطور می توان گفت که این نقش کاربری، پایین ترین ریسک را برای اعطا به کاربران دارد اگرچه که نویسنده می تواند مطالب خودش که منتشر شده را حذف کند.
4. Contributor یا مشارکت کننده
مشارکت کنندگان می توانند مطالب را افزوده و مطالب مربوط به خودشان را نیز ویرایش کنند اما توانایی انتشار هیچگونه مطالبی را ندارند.
بزرگترین مساله منفی در رابطه با نقش کاربری مشارکت کننده این است که آنها نمی توانند فایلی را آپلود کنند؛ در نتیجه نمی توانند تصاویری را به مقاله خودشان بیافزایند.
مشارکت کنندگان تنها می توانند دیدگاه ها را مشاهده کنند و توانایی حذف با تایید آنها را ندارند.
5. Subscriber یا مشترک
مشترکین با نقش کاربری مشترک می توانند به وبسایت وردپرسی شما لاگین کرده و اطلاعات نمایه کاربری خود را به روز رسانی کنند. آنها می توانند کلمه عبور خود را تغییر دهند. مشترکین توانایی نوشتن مطلب، مشاهده دیدگاه ها یا هیچ کاری را در محیط مدیریت وردپرس را ندارند.
این نقش کاربری زمانی مخصوصا مفید است که می خواهید کاربران را ملزم به لاگین پیش از خواندن یک پست یا ارسال دیدگاه کنید.
ویرایش نقش های کاربری فعلی
نقش های کاربری پیش فرض وردپرس به شکلی طراحی شده که با نیازمندی بیشتر وبسایت ها تطابق داشته باشد. به عنوان مثال اگر می خواهید مجله آنلاینی راه بیاندازید، می توانید نقش کاربری ویرایشگر را به کارمند ارشد و نقش کاربری نویسنده را به کارمند رده پایین تر اختصاص دهید. نقش کاربری مشارکت کننده را به نویسنده های میهمان و نقش کاربری مشترک را نیز به بازدیدکنندگان وبسایتتان اختصاص دهید.
اما برای ویرایش این نقش های کاربری راهی وجود دارد؟
برای اینکار می توانید پلاگین Capability Manager Enhanced را بر روی وردپرس خود نصب کنید. پس از فعال سازی آن به بخش Capabilities کاربران رفته و نقش های کاربری را ویرایش کنید.
با استفاده از این افزونه می توانید نقش های کاربری مد نظر خود را نیز ایجاد کنید تا از این طریق کاربران به خصوص اختیارات سفارشی شده ای داشته باشند.