دسته: لینک سازی

نوشته‌های جدید درباره بهینه سازی و سئو، طراحی وبسایت وردپرس و لینک سازی و …

  • آموزش سئو: معیارهای لینک سازی

    آموزش سئو: معیارهای لینک سازی

    معیارهای مختلفی در ارتباط با لینک سازی وجود دارند که بایستی از آنها اطلاع داشته باشید. این معیارها می توانند به شما در قضاوت درباره ارزش یک لینک کمک کنند و به شما می گوید که آیا ارزشش را دارد یا خیر. دانستن این معیارها در زمینه تصمیم گیری در این زمینه مفید است.

    قدرت دامنه

    قدرت دامنه ارزش انباشته کل دامنه است. به جای نگریستن به ارزش تک تک صفحات، به دامنه به عنوان یک کلیت می نگریم که تا چه اندازه قدرتمند است.

    این ارزش به صورت Domain Authority یا Page Authority نمایش داده می شود.

    PageRank که توسط گوگل محاسبه می شود بر اساس کیفیت لینک هایی است که به یک صفحه وب اشاره دارند. این رقم بین ۰ تا ۱۰ است که ۱۰ پرارزش ترین رقم محسوب می شود. ما می توانیم از PageRank صفحه خانگی یک وبسایت برای بررسی اینکه تا چه اندازه آن وبسایت قدرتمند است استفاده کنیم. اگرچه که از نظر فنی PageRank منحصر به یک صفحه می باشد اما هنوز هم نشانگر خوبی از میزان قدرتمندی یک دامنه است چرا که اغلب لینک ها به صفحه خانگی اشاره دارند و PageRank از صفحه خانگی به صفحات درونی جریان می یابد.

    لینک سازی در سئو چیست و چرا اهمیت دارد؟

    بایستی دقت کنید که بین Toolbar PageRank و PageRank واقعی استفاده شده توسط گوگل تفاوت وجود دارد. Toolbar PageRank با نصب تولبار گوگل بر روی مرورگرتان یا با استفاده از افزونه مرورگر که داده ها را از همان منبع فرامی‌خواند قابل مشاهده است. این داده ها هر ۳ تا ۴ ماه توسط گوگل به روز رسانی می شود که از PageRank واقعی که به طور مداوم توسط گوگل به روزرسانی می شود تا به خورد الگوریتم رتبه بندی داده شود متفاوت است.

    PageRank که شما در تولبار گوگل مشاهده می کنید ممکن است که قدیمی باشد. به همین دلیل است که اغلب صفحات جدید وب PageRank صفر دارند. چون بایستی منتظر به روزرسانی تولبار باشند.

    Domain Authority یا قدرت دامنه توسط Moz سنجیده می شود و عددی بین ۰ تا ۱۰۰ است که ۱۰۰ بالاترین امتیاز محسوب می شود. این عدد در واقع از خزنده Moz به دست می آید و می گوید که یک دامنه تا چه اندازه در نتایج جستجو خوب عمل می کند. این رقم به همراه رقم PageRank با هم نشاندهنده این هستند که یک دامنه تا چه اندازه قدرتمند است.

    در لینک سازی، قدرتمندی سایت معیار خوبی برای انتخاب است زیرا که می توانید لینک هایی را از وبسایت هایی دریافت کنید که بسیار قدرتمند هستند. اگر لینک هایی که دریافت می کنید از دامنه های قدرتمندی باشند، توانمندی بیشتری به وبسایت شما منتقل می شود که در واقع علامت واضحی به گوگل است که وبسایت خوبی دارید و لایق رتبه بندی بهتری در نتایج جستجو می باشید.

    بهبود سئو: روش‌های لینک سازی

    برای مثال PageRank وبسایت خبری CNN عدد ۸ و قدرت دامنه Domain Authority آن نیز ۹۹ است. بسیاری از وبسایت ها به CNN به این دلیل لینک می دهند که وبسایتی قدرتمند با محتوای باکیفیت است. به همین دلیل، این احتمال بسیار ضعیف است که CNN به وبسایت هایی کم کیفیت لینک دهد. پس اگر لینکی از CNN دریافت کردید، در واقع نشاندهنده این است که شما هم وبسایت خوبی در اختیار دارید.

    قدرتمندی صفحه Page Strength

    در لینک سازی مواقعی وجود دارد که لینکی را از صفحه ای که پیشتر بر روی یک وبسایت وجود دارد دریافت خواهید کرد؛ نمونه‌ی این اتفاق لیستی از لینک هایی می باشد که شما به تازگی به آن افزوده شده اید. در چنین مواردی بایستی بررسی کنید که این صفحه تا چه اندازه قدرتمند است تا متوجه شوید که افزوده شدن لینک وبسایت  شما به این لیست تا چه اندازه می تواند برای شما ارزشمند باشد. دو معیار اصلی وجود دارد که تقریبا نزدیک به مفهوم قدرتمندی دامنه می باشند: PageRank و Page Authority

    درباره PageRank صحبت کردیم. اما Page Authority معیار دیگر Moz است که بسیار به Domain Authority نزدیک است جز اینکه این معیار تنها به یک صفحه به جای کل دامنه اعمال می شود.

    هرچه PageRank و Page Authority صفحه ای که از آن لینک می خواهید بالاتر باشد، احتمال بیشتری وجود دارد که تلاش شما در زمینه SEO نتیجه‌بخش‌تر باشد.

    متن حاوی لینک

    وقتی که صحبت از لینک سازی می شود، متن حاوی لینک نشان دهنده اهمیت موضوع صفحه ای می باشد که به آن لینک شده است. اگر به صفحه ای با استفاده از کلمات «افزایش بازدید» لینک دادم، بنابراین احتمال اینکه آن صفحه درباره افزایش بازدید باشد زیاد است. گوگل نیز می تواند از این اطلاعات به عنوان بخشی از الگوریتم رتبه بندی اش استفاده کند. در این مورد، گوگل ممکن است تصمیم بگیرد که آن صفحه ای که لینک شده بایستی برای کلمه «افزایش بازدید» از رتبه بالاتری برخوردار باشد.

    برای سالیان بسیار، وجود لینک های بسیاری که به وبسایت شما اشاره می کردند روش بسیار خوبی برای بهبود رتبه بندی درباره آن کلمه کلیدی برای وبسایت شما می شد. در حالیکه این قضیه هنوز هم تا حدی صادق است، اما این قاعده کم کم در حال نابودیست. این اتفاق احتمالا به این دلیل است که متن لینک توسط متخصصین سئو بیش از اندازه بهینه سازی یا عملا مهندسی می شود و گوگل نیز با استفاده از به روزرسانی های الگوریتم پنگوئن آماده مجازات چنین وبسایت هاییست.

    تعداد لینک ها

    وقتیکه لینک سازی می کنید، احتمالا یکی از پرسش ها این است که چقدر بایستی جلو رفت و لینک ساخت. تعداد لینک هایی که به وبسایت شما اشاره می کنند نشان از رتبه بندی قوی شما دارد. بهرحال، بایستی به خاطر بسپارید که کیفیت مهم است.

    تعداد لینک ها می تواند به دو شکل برای ما اهمیت داشته باشد:

    1. سنجش روند/موفقیت کمپین لینک سازی
    2. برای اجرای مقایسه بین وبسایت شما و وبسایت های رقیب

    در هر دو عامل بالا هنوز کیفیت لینک کننده از درجه اهمیت بالای برخوردار است. وقتیکه تعداد لینک های خود را با تعداد رقیب خود مقایسه می کنیم، گهگاهی شکافی را می یابیم که می تواند نشان‌دهنده تفاوت های رتبه بندی باشد. اگر تلاش می کنید تا برای کلمه کلیدی «آموزش وردپرس» رتبه خوبی در گوگل دست و پا کنید و می بینید که وبسایت های حاضر در اولین صفحه نتایج جستجوی گوگل،بیش از ۱۰۰۰ لینک دارند، این روند به شما نشان می دهد که احتمالا برای دستیابی به رتبه بندی خوب در گوگل رقابت شدیدی وجود دارد.

    لینک دهی دامنه‌های ریشه

    نبایستی این مورد را با تعداد لینک ها اشتباه گرفت، لینک دهی دامنه‌های ریشه، رتبه بندی خوب را برای وبسایت شما در پی خواهد داشت. وقتیکه صحبت از لینک دهی دامنه‌های ریشه می شود، منظور تعداد دامنه های متمایزی است که به شما لینک داده اند نه تعداد لینک ها.

    برای مثال اگر CNN به شما از پنج خبر لینک داده است، شماره لینک ها پنج خواهد بود اما تنها یک دامنه ریشه به شما لینک داده است چرا که لینک ها از پنج صفحه اما هنوز از یک دامنه می آیند.

    تعداد دامنه های متمایزی که به شما لینک می دهند نشانه قدرتمندتری به نسبت تعداد لینک هایی است که به شما داده می شود زیرا نشانه بهتری از محبوبیت حقیقی یک وبسایت محسوب می شود.

    مرتبط بودن صفحه لینک داده شده

    همیشه بحث در اینباره وجود دارد که آیا واقعا ارتباط لینک دهنده با وبسایت شما در واقع سیگنال قدرتمندی به گوگل می تواند باشد تا از این طریق ارزش آن لینک را به درستی محاسبه کند. منطق می گوید که بایستی هم اینطور باشد زیرا طبیعی است که وبسایت های مرتبط به یکدیگر لینک دهند. بهرحال اگر لینکی از صفحه خانگی BBC به وبسایت تان درباره موضوعی بی ربط داده شد چطور؟ قاعدتا این لینک را رد نخواهید کرد.

    اگر بخواهیم ورای لینک سازی به قضیه نگاه کنیم، هنوز هم بحث اصلی افزایش ترافیک وبسایت است چون همواره تلاش می کنید بازدیدکننده را به مشتری بدل سازید. به همین دلیل، بایستی تلاش کنید که لینک را در وبسایت هایی قرار دهید که مشتریان بالقوه می توانند به وبسایت شما سرازیر شوند. این بدان معناست که ارزش لینک ورای سئو است و می تواند منبع درآمد مستقیم باشد.

    در حال حاضر، بهترین روش، تمرکز بر کیفیت برای اطمینان از ارتباط لینک با وبسایت می باشد.

    موقعیت لینک به صفحه

    اگر واقعا بخواهید که خوانندگانتان لینکی را ببینند، لینک را جایی مشخص و خوب قرار دهید. احتمالا در صفحه اصلی و احتمالا آن را در نزدیکی بالای صفحه و شاید با محتوایی که تشریح کننده لینک است قرار دهید.

    احتمالا لینک را در پانویس صفحه قرار نخواهید داد. بسیاری از کاربران پایین صفحه وبسایت را نمی بینند و حتی اگر هم ببینند بدان معنا نیست که لینکی مفید را در آن بخش خواهند یافت.

    انواع لینک سازی در سئو: لینک بد و لینک خوب

    گوگل قادر به شناسایی موقعیت یک لینک در صفحه است و از این استنتاج می تواند ارزش متفاوتی را به لینک اعمال کند. اگر لینک در فوتر صفحه باشد، پس گوگل نیز از ارزش آن لینک خواهد کاست زیرا که اینطور فرض می شود که این لینک آنقدرها هم برای کاربران ارزشمند نیست (والا در جایی بهتر از صفحه قرار میگرفت).

    گوگل این را هم تشخیص می دهد که اگر ۵۰% لینک تمام لینک هایی که به وبسایت شما اشاره می کنند در فوتر باشند یکجورهایی نشاندهنده لینکسازی ضعیف است و گوگل هم احتمالا به این قضیه حساس تر می شود.

    یا اینکه اگر گوگل دریابد که ۵۰% از لینک هایی که به وبسایت شما داده می شود در سایدبار قرار دارند ضمن قانونی بودن این نوع لینکها، اما می تواند سیگنالی به گوگل باشد که شما لینک ها را خریداری می کنید. چرا که بسیاری از فروشندگان لینک، لینک ها را در سایدبار صفحات قرار می دهند.

    به همین دلیل مطمئن شوید لینکی را دریافت می کنید که لینک دهنده برای اینکار خوشحال بوده و اینکار را با کمال میل انجام می دهد.

  • انواع لینک سازی در سئو: لینک بد و لینک خوب

    انواع لینک سازی در سئو: لینک بد و لینک خوب

    بیش از پیش، اهمیت کیفیت لینک سازی دوچندان شده است زیرا گوگل وبسایت هایی که لینک های اسپم یا بی کیفیت می سازند، را مجازات می کند. تکنیک هایی مانند گزارش آگهی و ثبت در دایرکتوری به صورت معمول توسط شرکت های سئو توصیه می شد چرا که این روش‌ها به خوبی کار می کردند و در صورت عملکرد صحیح ریسک اندکی متوجه شما می‌شد. بهرحال حالا با وجود به‌روزرسانی‌های پنگون از جانب گوگل همه چیز تغییر کرده و گوگل به شدت به وبسایت هایی که این تکنیک های لینک سازی بی کیفیت را دنبال می کنند ضربه می زند.

    لینک های طبیعی

    این نوع لینک در سئو لینک مقدس محسوب می شوند. در اصل، اینها لینکهایی هستند که شما خواستار آن نبودید چرا که به صورت داوطلبانه توسط مالکین وبسایت دیگری درج شده‌اند. این اتفاق در واقع موثرتر از روشی است که از کسی بخواهید اینکار را برای شما انجام دهد. البته خب بایستی لینک دهنده هم دلیل خوبی برای انجام اینکار داشته باشد و بایستی بسیاری از وبسایت‌ها را متوجه این دلیل خوب کنید.

    لینک سازی در سئو چیست و چرا اهمیت دارد؟

    یک نمونه از دلیل خوب می تواند تکه محتوایی درجه یک باشد که شما ساخته اید و در اختیار چندین وبلاگنویس صاحب نفوذ گذارده اید و در نتیجه وبلاگنویس های بیشتری نیز از این اتفاق با خبر شده اند. انجام اینکار بسیار سخت است و به زمان نیازمند است، که شاید هم به همین دلیل باشد که این نوع لینک ها در حقیقت باارزش ترین نوع لینک محسوب می شوند.

    لینک سازی دستی

    این نوع لینک سازی در واقع معمول ترین نوع لینک سازی است که از آن در سئو استفاده می کنید، مخصوصا اگر که به تازگی کارتان را شروع کرده اید و کسب و کارتان هنوز کوچک و ناشناخته است. برای اینکار با مالکین وبسایت و وبلاگنویسان تماس گرفته و از آنها میخواهید که به شما لینک بدهند.

    Slug یا نامک وردپرس چیست و چگونه عمل می‌کند؟

    دوباره بایستی دلیلی برای لینک دادن به شما داشته باشند، در ضمن بایستی با افرادی تماس بگیرید که کسب و کار مرتبطی با شما دارند.

    لینکهای ایجاد شده توسط خودتان

    این نوع لینک ها نیز این روزها به شدت مورد توجه قرار گرفته اند، در واقع روشی جعلی برای فریب دادن موتورهای جستجو هستند تا اینطور فکر کنند که در واقع تکه محتوایی مرتبط و بااهمیت تولید شده است. با معرفی الگوریتم پنگون در سال ۲۰۱۲ و به روزرسانی های بعدی برای آن، گوگل شروع به اعتبارزدایی و مجازات این نوع لینک ها نمود.

    به این دلیل که این نوع لینک ها به صورت طبیعی ایجاد نشده اند، از ارزش بسیار کمتری نسبت به سایر انواع لینک برخوردارند. درگذشته اینکار برای وبسایت از نظر سئو مفید بود اما حالا بایستی نسبت به استفاده از این نوع لینک ها دقت زیادی به خرج دهید. چندین نمونه از این لینک ها:

    • دیدگاه های وبلاگ که تایید نشده اند
    • دایرکتوری مقالات
    • امضای پست میهمان
    • ابزارک‌های جایگذاری شده
    • اینفوگرافی جایگذاری شده
    • صفحات کاربری
    • امضا در انجمن های گفتگو
    • و …

    همواره بایستی از لینک هایی که به صورت دستی وارد شده اند اجتناب کنید. در عوض بایستی بر تاکتیک هایی متمرکز شوید که به شما لینک های طبیعی می دهند تا از این طریق وبسایت و کسب و کار شما ارزشمند شود.

  • بهبود سئو: روش‌های لینک سازی

    بهبود سئو: روش‌های لینک سازی

    روش‌های لینک سازی بسیاری وجود دارد. روش درست بستگی به منابعی دارد که در اختیار دارید و اینکه در چه بخشی از بازار فعالیت می کنید. صنایعی که تثبیت شده تر و رقابتی تر هستند اغلب نیازمند کمپینی پربارتر در عرصه لینک سازی هستند. در دیگر بخش ها، و اغلب بخش های جدید که در حال رشد هستند، موقعیت های زیادی برای تعامل با وبلاگنویس ها و ساخت یک جامعه وجود دارد.

    انواع لینک سازی در سئو: لینک بد و لینک خوب

    روش‌های لینک سازی: لینک سازی محتوایی

    یکی از روش های لینک سازی، لینک سازی محتوایی است. در واقع در این روش، ارزشی را ایجاد می کنید تا از این طریق لینک هایی را نیز به دست آورید. این روش، شکلی از محتوا بوده و می تواند چیزی شبیه به این باشد:

    • یک اینفوگرافی
    • تصویرسازی داده ها
    • پست راهنما درباره چگونگی انجام…
    • یک ویدیو
    • گالری تصاویر

    شما این ارزش ها را به منظور به دست آوردن لینک به آنها از افرادی که این موارد را جالب، مرتبط، مفرح، آگاه کننده و … می یابند، به دست می آورید. بایستی طی زمان به این مرحله برسید که محتوای‌تان را در اختیار چند اینفلوئنسر وبلاگنویس قرار می دهید و آنها در واقع کلام شما را اشاعه می دهند. برای رسیدن به این نقطه به زمان نیاز دارید و بایستی سرمایه گزاری های زیادی را نیز در ساخت محتوایی ارزشمند انجام دهید.

    لینک سازی در سئو چیست و چرا اهمیت دارد؟

    پست میهمان

    وبلاگ نویسی به صورت میهمان روندی است که در آن از طریق وبسایت های دیگر تکه محتوایی که در وبلاگ خود نوشته اید را منتشر می کنید. در حالیکه اغلب اوقات روشی موثر برای دستیابی به لینک با استفاده از محتوای بسیار باکیفیت است، گوگل به سراغ وبسایت هایی که از این روش با محتوای بی کیفیت سواستفاده می کنند می رود.

    پست میهمان به روشی معمول در سئو بدل شده است، اما به شکل فزاینده ای خودکارسازی شده و از کیفیت پست ها کاسته شده است. اگر که بتوانید محتوایی با کیفیت بالا تولید کنید، وبسایت های مشهور زیادی هستند که با افتخار پست میهمان را خواهند پذیرفت. از این پست ها نبایستی برای ساخت فقط لینک استفاده کرد چرا که مورد غضب گوگل واقع خواهید شد.

    لینک سازی شکسته

    اینترنت پر از لینک های شکسته است. اغلب اوقات، این لینک های شکسته در صفحات باارزش و با کیفیت وجود دارند. لینک سازی شکسته روشی بسیار محبوب است که به وبمستران کمک می کند تا لینک های شکسته وبسایت خود را با اعمال جایگزین برای آن لینک تعمیر کنند.

    احیای لینک

    احیای لینک اندکی با لینک سازی شکسته متفاوت است. احیای لینک روشی است که در آن لینک هایی را تعمیر می کنید که زمانی به وبسایت شما اشاره می کردند یا به بخشی اشاره داشتند که حالا دانستید ارزش سئو زیادی ندارند یا نداشتند. استراتژی های مختلفی برای احیای لینک وجود دارد.

    سه روش برای افزایش ترافیک وبسایت و بازدید کننده جدید

    صفحات ۴۰۴

    این لینک ها به صفحاتی از وبسایت شما اشاره می‌کنند که دیگر وجود ندارند. بعد از یافتن این صفحات در وبسایت خود می توانید آنها را به جایی دیگر هدایت کرده یا اصلاحشان کنید یا از مدیر وبسایت بخواهید که آن لینک را تغییر دهد.

    بدون اشاره به برند

    گاهی اوقات می بینید که سایرین به شما یا محتوای شما اشاره می کنند بدون اینکه لینکی به آن بدهند. اغلب اوقات یک ایمیل ساده به نویسنده چنین پست هایی می تواند منجربه درج لینک شما در مطلب شود.

    تصویر بدون لینک

    گاهی اوقات وبسایت هایی به تصاویر مطالب شما اشاره می کنند بدون اینکه حق شما را برای تصویر در نظر بگیرند. خارج از حق کپی رایت و حقوقی که برای شما وجود دارد موقعیت خوبی ایجاد می شود که بتوانید درخواست لینک به خود را کنید.

    برای بررسی چنین مواردی می توانید از Google Image Search و TinEye استفاده کنید و وبسایت هایی را بیابید که از تصاویر شما استفاده کرده اند.

    دنیایی از روش های لینک سازی

    در این مطلب تنها به چند مورد از تکنیک های لینک سازی متفاوت اشاره شد. اما روش‌های به خصوصی که از آنها بهره می‌برید بستگی به منابع، خلاقیت، هنر، مخاطب و زمان در دسترس شما دارد.

  • لینک سازی در سئو چیست و چرا اهمیت دارد؟

    لینک سازی در سئو چیست و چرا اهمیت دارد؟

    چه اینکه در زمینه لینک سازی در سئو تازه کار هستید یا اینکه مدتی است اینکار را انجام می دهید، اطلاعات جدیدی در خصوص لینک سازی در سئو به شما ارایه خواهیم کرد. همواره چشم‌انداز سئو و لینک‌سازی در حال تغییر بوده است. امروزه اهمیت لینک سازی در سئو ببسیار زیاد شده است.

    تعریف لینک سازی در سئو

    لینک سازی در سئو فرآیند دریافت لینک از دیگر وبسایت ها برای وبسایت شماست. ایجاد لینک روشی است که در آن کاربران بین صفحات اینترنتی حرکت می‌کنند. موتورهای جستجو از لینک ها برای خزیدن در وب استفاده می‌کنند. آنها در بین لینک های صفحات در وبسایت می خزند و اینکار را بین وبسایت ها نیز انجام می‌دهند. تکنیک‌های زیادی برای لینک سازی در سئو وجود دارد.

    اینطور می‌شود گفت که لینک سازی در سئو یکی از سخت‌ترین بخش‌های سئو محسوب می‌شود. بسیاری از متخصصین سئو اغلب وقتشان را برای انجام درست اینکار سپری می‌کنند. به همین منظور اگر در هنر لینک سازی در سئو خبره شوید، حقیقتا پیشگام دیگر متخصصین سئو خواهید بود.

    Slug یا نامک وردپرس چیست و چگونه عمل می‌کند؟

    چرا لینک سازی برای سئو اهمیت دارد؟

    آناتومی یک لینک

    برای درک اهمیت لینک سازی در سئو، مهم است که ابتدا بدانیم چگونه یک لینک ساخته می‌شود، چگونه موتورهای جستجو آن لینک را می‌بینند و چه تفسیری از آن لینک دارند.

    1. برچسب لینک: برچسب anchor (یا همان تگ a) نامیده می‌شود، این تگ، پیوند را باز کرده و به موتورهای جستجو درباره مقصد پیوند می‌گوید.
    2. لینک به مکانی دیگر: href که مخفف hyperlink referral است و متن درون گیومه نشانگر آدرس به جایی است که پیوند بدان اشاره می‌کند. این مکان همواره یک آدرس وب نیست. می‌تواند آدرس یک تصویر یا یک فایل برای دانلود باشد. برخی اوقات، در ابتدای این لینک علامت # را می‌بینید. این بدان معناست که مقصد پیوند محلی است که شما را به بخشی متفاوت از صفحه‌ای که هستید منتقل می‌کند.
    3. متن لنگر/ظاهری لینک: این متن، متنی کوتاه است که کاربران در صفحه وب آن را می‌بینند و با کلیک بر روی این متن لینک را باز می‌کنند. این متن معمولا به صورتی متفاوت از سایر متن‌های یک صفحه مشخص می‌شود و اغلب با رنگ آبی و زیرخط مشخص می‌شود که به کاربران می‌گوید که این متن، لینکی قابل کلیک است.

    لینک ها چه معنایی برای موتورهای جستجو دارند

    کاربر لینک ها برای موتورهای جستجو عبارت است از:

    1. برای کشف صفحات وب جدید
    2. برای کمک به تعیین اینکه یک صفحه برای رتبه بندی در نتایج جستجو از چه ارزشی برخوردار است

    وقتیکه موتورهای جستجو در صفحات وب خزیدند، می‌توانند محتوای آن صفحات را استخراج کرده و به ایندکس‌های‌شان بیافزایند. به این صورت، موتورهای جستجو می‌توانند در این‌باره که یک صفحه وبیتا چه اندازه کیفیت دارد تصمیم‌گیری کنند. وقتیکه این روال آغاز شود، موتورهای جستجو تنها به محتوای صفحه نمی‌نگرند، بلکه به تعداد لینک‌هایی که به آن صفحه از وبسایت‌های بیرونی اشاره می‌کند و کیفیت آن وبسایت‌های بیرونی دقت می کنند. به صورت کلی، هرچه وبسایتی که شما را لینک می‌کند از کیفیت بالاتری برخوردار باشد، احتمالا جایگاه شما در نتایج جستجو نیز بالاتر است.

    از خیلی وقت پیش یعنی دهه ۹۰ میلادی، گوگل از لینک‌ها به عنوان عامل رتبه‌بندی استفاده کرد. یکی از مالکین گوگل به نام لری پیج، PageRank را ابداع کرد که گوگل از آن برای سنجش کیفیت یک صفحه بر اساس تعداد لینک‌هایی که بدان اشاره می‌کنند استفاده می‌کند. این معیار بعد از آن به عنوان بخشی از الگوریتم کلی رتبه‌بندی مورد استفاده قرار گرفت و به سیگنال قدرتمندی بدل شد چرا که روش بسیار خوبی برای تعیین کیفیت یک صفحه محسوب می‌شد.

    راهنمای جامع ارتقای سئو وردپرس و افزایش بازدید

    به این دلیل موثر بود که بر اساس ایده‌ای شکل گرفت که یک لینک می‌تواند به عنوان رایی برای اعتماد به آن صفحه دیده شود یعنی اگر لایقش نباشد لینکی هم به آن نمی‌شود. تئوری این بود که وقتی کسی به وبسایتی دیگر لینک می‌دهد، عملا می گوید که این لینک، منبعی خوب محسوب می‌شود. در غیر این صورت لینکی در کار نخواهد بود، به عبارت دیگر به دوستتان یک رستوران بد توصیه نمی‌کنید.

    بهرحال، متخصصین سئو دریافتند که چگونه می شود PageRank و نتایج جستجو برای کلمات کلیدی منتخب را دستکاری کرد. گوگل هم تلاش کرد تا راه‌هایی برای کشف وبسایت‌هایی بیابد که در آن آنها نتایج جستجو را مهندسی می‌کنند و به همین دلیل به‌روزرسانی‌های مداومی را منتشر می‌کند که مشخصا وبسایت‌هایی را که لایق رتبه بالاتری نیستند را به پایین لیست می‌فرستد.

    این اتفاق همچنین گوگل را واداشت تا تکنیک‌های لینک سازی در سئو که پیشتر مورد تایید بود را در لیست ممنوعه خود قرار دهد مثلا، درج وبسایت در یک دایرکتوری وب و در عوض لینک گرفتن از آن. این روش، تکنیکی بود که گوگل عملا زمانی بدان توصیه می‌کرد اما بعدا توسط متخصصین سئو مورد سواستفاده قرار گرفت، بنابراین گوگل هم برای چنین لینک‌هایی دیگر ارزش زیادی قایل نشد.

    اخیرا گوگل به شکل فعالی وبسایت‌هایی که تلاش می‌کنند تا از چنین تکنیک‌هایی برای لینک سازی در سئو سواستفاده کنند را مجازات کند. به‌روزرسانی‌های پنگوئن گوگل نیز در همین رابطه است. اینکه بدانید که کدام تکنیک لینک سازی در سئو در راهنمای گوگل ممنوع شده مساله‌ای بسیار مهم است که به آن خواهیم پرداخت.

    ما از الگوریتم کامل گوگل که برای تعیین نتایج جستجو استفاده می کند با خبر نیستم. با این وجود، لینک هنوز هم نقش بزرگی در این الگوریتم بازی می کند.

    به صورت کلی اینطور دانسته می شود که اگر تمام فاکتورها برابر باشند، مقدار و کیفیت لینک های اشاره شده به یک صفحه باعث ایجاد تفاوت بین رتبه بندی های می شود.

    اندک شکی وجود دارد که لینک های باکیفیت به وبسایت تان به رتبه بندی بهتر و ترافیک بیشتر کمک می کند. تمرکز بر کیفیت با پیچیده تر شدن گوگل در فیلتر کردن لینک های بی کیفیت همراه شده است. این مساله به شکل مستقیم بر سئو اثر می گذارد.

    آنچه که بایستی درباره لینک nofollow بدانیم

    ویژگی وجود دارد که می‌توان به لینک ها اضافه کرد به نام ویژگی nofollow. اگر از این ویژگی استفاده شود، از دید کاربر هیچ تفاوتی احساس نخواهید کرد اما اگر به کد بنگرید، متفاوت است:

    <a href="https://wproket.ir" rel="nofollow">wproket</a>

    به کد اضافه شده یعنی nofollow دقت کنید. این ویژگی به گوگل می‌گوید که هیچ رتبه‌بندی را از این طریق برای این لینک در نظر نگیرد. در واقع با اینکار به گوگل می‌گویید که به این لینک اعتمادی ندارید و نبایستی به آن توجهی داشته باشد. از این رو، این لینک در رتبه‌بندی کمکی نمی‌کند.

    سه روش برای افزایش ترافیک وبسایت و بازدید کننده جدید

    استفاده از این ویژگی می‌تواند دلایل بسیاری داشته باشد. به عبارت دیگر، کاربر با اینکار نمی‌خواهد به لینک رای خود را دهد. معمولا از این ویژگی در موارد مختلفی استفاده می‌شود:

    • نظرات وبلاگ
    • پست های انجمن
    • ویرایش صفحات ویکی (مثلا ویکی پدیا)
    • پست های میهمان

    کاربران به شکل آزادانه‌ای می توانند از هر یک از این مکان‌ها برای ارسال لینک استفاده کنند و به دلیل ماهیت گسترده آن، عملا بررسی هر لینک مقدور نیست. بنابراین برای جلوگیری اسپمرها به جهت سواستفاده از PageRank وبسایت از این ویژگی استفاده می‌شود.

    استفاده دیگر از ویژگی nofollow برای تبلیغ کنندگان است تا از آن برای لینک‌هایی که بابت درجش مبلغی دریافت می‌کنند استفاده کنند. گوگل می‌گوید که اگر قصد تبلیغات برای وبسایت دیگری را دارید بایستی خصوصیت nofollow را به لینک آن بیافزایید تا از این طریق PageRank را انتقال ندهید.

    بایستی بدانید که لینک‌هایی که از ویژگی nofollow استفاده می‌کنند احتمالا به رتبه‌بندی جستجوی ارگانیک کمک نمی‌کنند. برای لینک سازی در سئو، احتمالا بخواهید که اغلب لینک‌های‌تان به صورت follow باشند تا گوگل به آنها توجه کند.

    چگونه از لینک سازی در سئو می شود به نفع کسب و کار استفاده کرد؟

    همانطور که متوجه شدید، لینک ها سیگنال مهمی هستند که موتورهای جستجو از آن برای تعیین رتبه‌بندی استفاده می‌کنند. بنابراین، ما می‌دانیم که افزایش تعداد لینک‌های باکیفیتی که به وبسایت شما اشاره می‌کنند به شکل موثری می‌توانند بر بهبود رتبه‌بندی وبسایت شما تاثیر بگذارند.

    ترافیک وبسایت

    در خصوص اثر لینک ها بر رتبه‌بندی‌ وبسایت‌ صحبت کردیم اما درباره تاثیر لینک‌ها بر ترافیک چه می‌دانید؟ یک لینک خوب از وبسایتی با بازدیدکننده بالا می‌تواند منجربه افزایش ترافیک شود. اگر آن وبسایت، وبسایتی مرتبط باشد، شانس اینکه آن ترافیک نیز بیشتر باشد و منجربه افزایش فروش شود نیز بالا است. دوباره در این موقعیت ارزش یک لینک فقط به سئو باز نمی‌گردد بلکه قضیه درباره مشتریان است.

    برندسازی

    لینک‌سازی خوب می‌تواند به ساخت برند و تثبیت جایگاه شما در بازار کمک کند. تکنیک های لینک سازی در سئو بسیاری وجود دارند، مانند ساخت محتوا (مثلا گزارش آگهی) که می‌تواند به کاربران درباره تخصص و حرفه شما بگوید. برای مثال، اگر تکه محتوایی را درباره کارتان ساخته و منتشر کنید، شانس اینکه در صنعت مربوط به خود شناخته شوید بسیار است. شما با اینکار تخصص خود را نشان می‌دهید و از کاربران فعال در صنعت خود می‌خواهید تا شما را معرفی کنند.

    اهمیت توجه به ارزش لینک سازی در سئو

    پیش از لینک سازی در سئو، بایستی به ارزش لینک‌سازی هم واقف باشید. همیشه به خاطر داشته باشید که کمپین لینک‌سازی بایستی با چیزی آغاز شود که ارزش لینک شدن داشته باشد.