چه اینکه در زمینه لینک سازی در سئو تازه کار هستید یا اینکه مدتی است اینکار را انجام می دهید، اطلاعات جدیدی در خصوص لینک سازی در سئو به شما ارایه خواهیم کرد. همواره چشمانداز سئو و لینکسازی در حال تغییر بوده است. امروزه اهمیت لینک سازی در سئو ببسیار زیاد شده است.
تعریف لینک سازی در سئو
لینک سازی در سئو فرآیند دریافت لینک از دیگر وبسایت ها برای وبسایت شماست. ایجاد لینک روشی است که در آن کاربران بین صفحات اینترنتی حرکت میکنند. موتورهای جستجو از لینک ها برای خزیدن در وب استفاده میکنند. آنها در بین لینک های صفحات در وبسایت می خزند و اینکار را بین وبسایت ها نیز انجام میدهند. تکنیکهای زیادی برای لینک سازی در سئو وجود دارد.
اینطور میشود گفت که لینک سازی در سئو یکی از سختترین بخشهای سئو محسوب میشود. بسیاری از متخصصین سئو اغلب وقتشان را برای انجام درست اینکار سپری میکنند. به همین منظور اگر در هنر لینک سازی در سئو خبره شوید، حقیقتا پیشگام دیگر متخصصین سئو خواهید بود.
چرا لینک سازی برای سئو اهمیت دارد؟
آناتومی یک لینک
برای درک اهمیت لینک سازی در سئو، مهم است که ابتدا بدانیم چگونه یک لینک ساخته میشود، چگونه موتورهای جستجو آن لینک را میبینند و چه تفسیری از آن لینک دارند.
- برچسب لینک: برچسب anchor (یا همان تگ a) نامیده میشود، این تگ، پیوند را باز کرده و به موتورهای جستجو درباره مقصد پیوند میگوید.
- لینک به مکانی دیگر: href که مخفف hyperlink referral است و متن درون گیومه نشانگر آدرس به جایی است که پیوند بدان اشاره میکند. این مکان همواره یک آدرس وب نیست. میتواند آدرس یک تصویر یا یک فایل برای دانلود باشد. برخی اوقات، در ابتدای این لینک علامت # را میبینید. این بدان معناست که مقصد پیوند محلی است که شما را به بخشی متفاوت از صفحهای که هستید منتقل میکند.
- متن لنگر/ظاهری لینک: این متن، متنی کوتاه است که کاربران در صفحه وب آن را میبینند و با کلیک بر روی این متن لینک را باز میکنند. این متن معمولا به صورتی متفاوت از سایر متنهای یک صفحه مشخص میشود و اغلب با رنگ آبی و زیرخط مشخص میشود که به کاربران میگوید که این متن، لینکی قابل کلیک است.
لینک ها چه معنایی برای موتورهای جستجو دارند
کاربر لینک ها برای موتورهای جستجو عبارت است از:
- برای کشف صفحات وب جدید
- برای کمک به تعیین اینکه یک صفحه برای رتبه بندی در نتایج جستجو از چه ارزشی برخوردار است
وقتیکه موتورهای جستجو در صفحات وب خزیدند، میتوانند محتوای آن صفحات را استخراج کرده و به ایندکسهایشان بیافزایند. به این صورت، موتورهای جستجو میتوانند در اینباره که یک صفحه وبیتا چه اندازه کیفیت دارد تصمیمگیری کنند. وقتیکه این روال آغاز شود، موتورهای جستجو تنها به محتوای صفحه نمینگرند، بلکه به تعداد لینکهایی که به آن صفحه از وبسایتهای بیرونی اشاره میکند و کیفیت آن وبسایتهای بیرونی دقت می کنند. به صورت کلی، هرچه وبسایتی که شما را لینک میکند از کیفیت بالاتری برخوردار باشد، احتمالا جایگاه شما در نتایج جستجو نیز بالاتر است.
از خیلی وقت پیش یعنی دهه ۹۰ میلادی، گوگل از لینکها به عنوان عامل رتبهبندی استفاده کرد. یکی از مالکین گوگل به نام لری پیج، PageRank را ابداع کرد که گوگل از آن برای سنجش کیفیت یک صفحه بر اساس تعداد لینکهایی که بدان اشاره میکنند استفاده میکند. این معیار بعد از آن به عنوان بخشی از الگوریتم کلی رتبهبندی مورد استفاده قرار گرفت و به سیگنال قدرتمندی بدل شد چرا که روش بسیار خوبی برای تعیین کیفیت یک صفحه محسوب میشد.
به این دلیل موثر بود که بر اساس ایدهای شکل گرفت که یک لینک میتواند به عنوان رایی برای اعتماد به آن صفحه دیده شود یعنی اگر لایقش نباشد لینکی هم به آن نمیشود. تئوری این بود که وقتی کسی به وبسایتی دیگر لینک میدهد، عملا می گوید که این لینک، منبعی خوب محسوب میشود. در غیر این صورت لینکی در کار نخواهد بود، به عبارت دیگر به دوستتان یک رستوران بد توصیه نمیکنید.
بهرحال، متخصصین سئو دریافتند که چگونه می شود PageRank و نتایج جستجو برای کلمات کلیدی منتخب را دستکاری کرد. گوگل هم تلاش کرد تا راههایی برای کشف وبسایتهایی بیابد که در آن آنها نتایج جستجو را مهندسی میکنند و به همین دلیل بهروزرسانیهای مداومی را منتشر میکند که مشخصا وبسایتهایی را که لایق رتبه بالاتری نیستند را به پایین لیست میفرستد.
این اتفاق همچنین گوگل را واداشت تا تکنیکهای لینک سازی در سئو که پیشتر مورد تایید بود را در لیست ممنوعه خود قرار دهد مثلا، درج وبسایت در یک دایرکتوری وب و در عوض لینک گرفتن از آن. این روش، تکنیکی بود که گوگل عملا زمانی بدان توصیه میکرد اما بعدا توسط متخصصین سئو مورد سواستفاده قرار گرفت، بنابراین گوگل هم برای چنین لینکهایی دیگر ارزش زیادی قایل نشد.
اخیرا گوگل به شکل فعالی وبسایتهایی که تلاش میکنند تا از چنین تکنیکهایی برای لینک سازی در سئو سواستفاده کنند را مجازات کند. بهروزرسانیهای پنگوئن گوگل نیز در همین رابطه است. اینکه بدانید که کدام تکنیک لینک سازی در سئو در راهنمای گوگل ممنوع شده مسالهای بسیار مهم است که به آن خواهیم پرداخت.
ما از الگوریتم کامل گوگل که برای تعیین نتایج جستجو استفاده می کند با خبر نیستم. با این وجود، لینک هنوز هم نقش بزرگی در این الگوریتم بازی می کند.
به صورت کلی اینطور دانسته می شود که اگر تمام فاکتورها برابر باشند، مقدار و کیفیت لینک های اشاره شده به یک صفحه باعث ایجاد تفاوت بین رتبه بندی های می شود.
اندک شکی وجود دارد که لینک های باکیفیت به وبسایت تان به رتبه بندی بهتر و ترافیک بیشتر کمک می کند. تمرکز بر کیفیت با پیچیده تر شدن گوگل در فیلتر کردن لینک های بی کیفیت همراه شده است. این مساله به شکل مستقیم بر سئو اثر می گذارد.
آنچه که بایستی درباره لینک nofollow بدانیم
ویژگی وجود دارد که میتوان به لینک ها اضافه کرد به نام ویژگی nofollow. اگر از این ویژگی استفاده شود، از دید کاربر هیچ تفاوتی احساس نخواهید کرد اما اگر به کد بنگرید، متفاوت است:
<a href="https://wproket.ir" rel="nofollow">wproket</a>
به کد اضافه شده یعنی nofollow دقت کنید. این ویژگی به گوگل میگوید که هیچ رتبهبندی را از این طریق برای این لینک در نظر نگیرد. در واقع با اینکار به گوگل میگویید که به این لینک اعتمادی ندارید و نبایستی به آن توجهی داشته باشد. از این رو، این لینک در رتبهبندی کمکی نمیکند.
استفاده از این ویژگی میتواند دلایل بسیاری داشته باشد. به عبارت دیگر، کاربر با اینکار نمیخواهد به لینک رای خود را دهد. معمولا از این ویژگی در موارد مختلفی استفاده میشود:
- نظرات وبلاگ
- پست های انجمن
- ویرایش صفحات ویکی (مثلا ویکی پدیا)
- پست های میهمان
کاربران به شکل آزادانهای می توانند از هر یک از این مکانها برای ارسال لینک استفاده کنند و به دلیل ماهیت گسترده آن، عملا بررسی هر لینک مقدور نیست. بنابراین برای جلوگیری اسپمرها به جهت سواستفاده از PageRank وبسایت از این ویژگی استفاده میشود.
استفاده دیگر از ویژگی nofollow برای تبلیغ کنندگان است تا از آن برای لینکهایی که بابت درجش مبلغی دریافت میکنند استفاده کنند. گوگل میگوید که اگر قصد تبلیغات برای وبسایت دیگری را دارید بایستی خصوصیت nofollow را به لینک آن بیافزایید تا از این طریق PageRank را انتقال ندهید.
بایستی بدانید که لینکهایی که از ویژگی nofollow استفاده میکنند احتمالا به رتبهبندی جستجوی ارگانیک کمک نمیکنند. برای لینک سازی در سئو، احتمالا بخواهید که اغلب لینکهایتان به صورت follow باشند تا گوگل به آنها توجه کند.
چگونه از لینک سازی در سئو می شود به نفع کسب و کار استفاده کرد؟
همانطور که متوجه شدید، لینک ها سیگنال مهمی هستند که موتورهای جستجو از آن برای تعیین رتبهبندی استفاده میکنند. بنابراین، ما میدانیم که افزایش تعداد لینکهای باکیفیتی که به وبسایت شما اشاره میکنند به شکل موثری میتوانند بر بهبود رتبهبندی وبسایت شما تاثیر بگذارند.
ترافیک وبسایت
در خصوص اثر لینک ها بر رتبهبندی وبسایت صحبت کردیم اما درباره تاثیر لینکها بر ترافیک چه میدانید؟ یک لینک خوب از وبسایتی با بازدیدکننده بالا میتواند منجربه افزایش ترافیک شود. اگر آن وبسایت، وبسایتی مرتبط باشد، شانس اینکه آن ترافیک نیز بیشتر باشد و منجربه افزایش فروش شود نیز بالا است. دوباره در این موقعیت ارزش یک لینک فقط به سئو باز نمیگردد بلکه قضیه درباره مشتریان است.
برندسازی
لینکسازی خوب میتواند به ساخت برند و تثبیت جایگاه شما در بازار کمک کند. تکنیک های لینک سازی در سئو بسیاری وجود دارند، مانند ساخت محتوا (مثلا گزارش آگهی) که میتواند به کاربران درباره تخصص و حرفه شما بگوید. برای مثال، اگر تکه محتوایی را درباره کارتان ساخته و منتشر کنید، شانس اینکه در صنعت مربوط به خود شناخته شوید بسیار است. شما با اینکار تخصص خود را نشان میدهید و از کاربران فعال در صنعت خود میخواهید تا شما را معرفی کنند.
اهمیت توجه به ارزش لینک سازی در سئو
پیش از لینک سازی در سئو، بایستی به ارزش لینکسازی هم واقف باشید. همیشه به خاطر داشته باشید که کمپین لینکسازی بایستی با چیزی آغاز شود که ارزش لینک شدن داشته باشد.
دیدگاهتان را بنویسید